{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Staroj jami RMU Zenica u rad puštena mašina za izradu jamskih prostorija

F
23.4.2012. u 15:36
0
0
U Staroj jami RMU Zenica u rad puštena mašina za izradu jamskih prostorija
0
U  Staroj jami RMU Zenica u rad puštena mašina za izradu jamskih prostorija
Generalni direktor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH Elvedin Grabovica i direktor Rudnika mrkog uglja Zenica Esad Čivić danas su u pogonu Stara jama, RMU Zenica, u rad pustili mašinu za izradu jamskih prostorija, koja je nabavljena sredstvima JP Elektroprivreda BiH.
U nabavku dviju mašina za izradu jamskih prostorija u pogonima Raspotočje i Stara jama RMU Zenica, Elektroprivreda BiH investirala je 2,5 miliona KM.

Mašina će omogućiti mehanizovanu izradu rudarskih jamskih prostorija, umjesto dosadašnje metode ručne izrade s miniranjem i ručnim utovarom uglja.

Očekivani efekti ulaganja su povećanje produktivnosti, kontinuitet izrade jamskih prostorija, te značajno unapređenje humanizacije rada u RMU Zenica“, izjavio je direktor Grabovica.

Po njegovim riječima, EPBiH na osnovu Odluke o dokapitalizaciji rudnika u RMU Zenica planira ulaganje 25,5 miliona KM, od čega je vrijednost potpisanih ugovora 11 miliona KM, a do sada je realizovano 9,2 miliona KM.

Po riječima direktora zeničkog rudnika Esada Čivića puštanjem u rad mašine za izradu jamskih prostorija, mjesečno će proizvodnja uglja u pogonu „Staroj jami“ biti povećana za 2.000 do 3.000 tona, a prihodu uvećani i do 300.000 KM.

Članovi uprave EPBiH najavili su kako će naredna investicija u pogon Stara jama biti kupovina mašine za tzv. širokočeonu proizvodnju uglja, vrijedne do 20 miliona KM, koja će dodatno povećati produktivnost i poboljšti sigurnost rudara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: