Komentari (153)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Plata od 410 KM mjesecno je uvreda i ponizenje za svakog zaposlenika u BIH! Svaki radnik sa tom platom nije svjestan, da bi mu plata iznosila oko 600 KM, da nameti drzave na poslodavce nisu enormno visoki! Nije bez razloga izaslo neki dan u uglednom poslovnom casopisu Forbes, da je BIH jedno od najgorih mjesta za investicije. I sve dok radnici ne skontaju, da im njihov krvavo zaradjeni novac otimaju nesposobni politicari mnogo vise nego gazde, nista se nece promijeniti!
dođi u Dansku gdje ti skida 40 posto plate nametima...porez se u svakoj normalnoj zemlji plaća,a na zapadu radnička klasa ide u zatvor zbog neplaćanja nameta,međutim to svako plaća i niko ne jauče previše oko toga. Nisu porezi problem u BIH već politika i birokratija te pogotovo korupcija
@mirabel2 Ne znam na kojem "zapadu" si ti, jer je u vecini razvijenih evropskih zemalja uredjeno tako da ti u ugovoru o radu pise bruto X, a ti na ruke dobijes neto Y. Onu razliku placa poslodavac drzavi, a ne radnik. Zatim, poslodavac mimo toga placa ostale poreze i dadzbine drzavi za tog radnika a o kojima radnik pojma nema. E vidis, tu oderu poslodavca u BIH do koze. Drugi put se malo vise unesi u temu i nemoj povrsno diskutovati.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Omladina, ali i stariji, pa i porodice uveliko bježe iz BiH, tko će vam raditi za taj "ogromni" minimalac? Uskoro će poslodavci tražiti kvalifikovane radnike u BiH i nuditi po 800,00 KM minimalca, ali neće biti takvih, zakone koje ste donijeli obit će vam se od glavu, kontra efekat vaših glupih odluka i zakona. Već se osjeti nedostatak konobara, frizera, trgovaca, dosta ih napušta i državne firme, samo se osvrnite oko sebe ...
Mi u Federaciji se ne bi ni sageli da s puta uzmemo 15 maraka, mizerija
počeli su sa 415 sad je 410.Ma bolje da ništa čeprkali nisu, pašče to na ispod 400
Moja dnevnica, po jucerasnjem tecaju Centralne Banke BiH, je 501,40 KM. Pri tom sam tek srednje placen sluzbenik u firmi. E Bosno, i bogu si teska.
tuga i zalost. ni u kini vise ne rade za ove novce.
Mozete i 300 staviti. Ovce sve prihvataju.
@beha2. Koliko u Sloveniji stan mjesećno je?
@hahbinator. Nije Struja Problem, baś sinoć doduk hvali naj jevtinija struja je u "RS"..
U Federaciji je minimalna plata 415 KM, tako da je bijeda izjednačena u oba entiteta. Na narodu je da odluči na izborima je li zadovoljan.
Taćno su bacili i mene u razmiśljanje da se vratim u rodno mjesto..ovo je za pohvaliti..i sam da poso ima i ta plata fenomenalna od 410km...jebo dijasporu i svoju firmu.
U Sloveniji 1700 KM.
E jesu se pretgrli.....
Tolika je prosječna penzija federaciji.
Pa ni za slame nemere biti 🤣🤣
može li u FBIH 360 KM biti?
Bijeda... neka zebo vam 9.januar tromajku
Šta će sad s tolikim parama