{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


U posljednjih sedam dana 101 zahtjev za povećanje cijena goriva

Piše: I. P./Klix.ba
2.6.2015. u 11:48
10
53
U posljednjih sedam dana 101 zahtjev za povećanje cijena goriva
10
U posljednjih sedam dana 101 zahtjev za povećanje cijena goriva
Foto: AFP
Na adresu Ministarstva trgovine Federacije Bosne i Hercegovine u posljednjih sedam dana dostavljen je 101 zahtjev za promjenom cijena goriva.
Zahtjevi se odnose na rast cijena koji je već sedmicama isti, a skok iznosi pet feninga po litru benzina i dizela, potvrđeno je za Klix.ba iz Sektora za cijene, analizu i razvoj tržišta Ministarstva trgovine.

Podsjećamo, krajem maja Sektor je zabilježio dospijeće 300 zahtjeva za povećanje cijena litra goriva od pet feninga. Jednaki rast cijena goriva zadržava se još od mjeseca aprila, rečeno je iz Ministarstva trgovine.

Cijene sirove nafte na svjetskom tržištu danas su dostigle visinu od oko 65 dolara po barelu, što predstavlja rast od tri dolara u posljednjih sedam dana.Riječ je o manjem kontinuiranom rastu cijena nafte koji je sadržan unutar dugotrajnijeg ujednačenog kretanja cijena koje traje još od 16. aprila.

Prema podacima EuroInvestitora, riječ je o najvećem skoku cijena sirove nafte još od 7. aprila ove godine kada je počelo poskupljenje sa tada 55 dolara po barelu.

Cijena barela nije prešla 67 dolara još od decembra 2014. godine, a najnižu cijenu sirova nafta je dostigla 13. januara, kada je pala na 46 dolara po barelu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: