Privreda
0

U Oseniku sutra počinje izgradnja Sarajevo Resorta

FENA
Budući izgled Sarajevo Resorta
Budući izgled Sarajevo Resorta
Polaganje kamena temeljca za izgradnju rezidencijalnog naselja pod nazivom Sarajevo Resort bit će održano sutra na lokalitetu Osenik, općina Hadžići.

Kuvajtski investitori su na Oseniku krajem prošle godine kupili 160.000 kvadrata zemljišta na kojem planiraju izgraditi naselje koje će između ostalog sadržavati zatvorene i otvorene bazene, zatvorena i otvorena sportska igrališta, vještačko jezero, supermarket te hotel.

Kapacitet naselja je 1125 stanovnika i planirana je izgradnja 160 objekata.

Firma Gulf Real Estate doo, koja vodi projekt, nedavno je objavila javni poziv za izvođenje građevinskih radova, nabavku i isporuku materijala za ugradnju, zatim za uslugu nadzora nad izvođenjem radova te konkurs za uslugu izvođenja zanatskih radova.

Kuvajćani su se za ovaj projekt odlučili želeći u Osenik dovesti odabranu klijentelu iz Kuvajta i Saudijske Arabije tokom tri najtoplija mjeseca u godini, budući da su ljeta u tim zemljama sa izrazito visokim temperaturama.

Osenik je odabran zbog blizine Igmana i Bjelašnice, ali i zato što će odatle odabrana klijentela lako moći odlaziti u posjetu Mostaru, Počitelju, Dubrovniku, saopćeno je iz Općine Hadžići.