Poreska uprava RS
0

U kontrolama u RS-u otkriveno deset neprijavljenih radnika

SRNA
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Inspektori Poreske uprave RS-a su u prošloj sedmici izvršili 111 kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i prijavljivanja radnika te su u 54 slučaja utvrdili nepravilnosti, izdali 62 prekršajna naloga s kaznama od 156.500 KM te otkrili 10 neprijavljenih radnika.

Direktor Poreske uprave Republike Srpske Goran Maričić rekao je da su inspektori za 27 poreskih obveznika izrekli usmeno rješenje, odnosno mjeru privremene zabrane obavljanja djelatnosti koja neće biti izvršena ukoliko u roku od 72 sata od izricanja mjere uplate izrečenu novčanu kaznu, saopšteno je iz ove uprave.

"Najviše nepravilnosti utvrđeno je kod poreskih obveznika s područja koje pokrivaju područni centri Poreske uprave Republike Srpske u Banjoj Luci i Zvorniku, gdje je utvrđeno 12, odnosno 11 nepravilnosti", rekao je Maričić.

U saopštenju je navedeno da će inspektori Poreske uprave Republike Srpske nastaviti ovu akciju pojačanih kontrola na teritoriji cijele Republike Srpske, zbog čega su pozvali poreske obveznike da poštuju zakonske propise u ovoj oblasti, a sve građane da prijave apsolutno sve slučajeve neizdavanja fiskalnih računa ili druge nepravilnosti.