{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Herceg Novom očekuju veći broj gostiju iz BiH

F
19.7.2013. u 09:35
0
56
U Herceg Novom očekuju veći broj gostiju iz BiH
0
U Herceg Novom očekuju veći broj gostiju iz BiH
Herceg Novi
Herceg Novi već godinama uživa epitet “grad festivala” upravo zbog toga što se, posebno u ljetnom periodu, organizuje više značajnih manifestacija.
Herceg Novi je atraktivna turistička destinacija jer se tokom cijele godine održavaju kulturne, sportske i zabavne manifestacije.

Tokom ljetnih mjeseci turisti mogu uživati u raznim festivalima i dešavanjima za sve uzraste, a trenutno je u tom crnogorskom gradu razdoblje tzv. “špice sezone”, kada je prisutan i najveći broj gostiju.

U Turističkoj zajednici Herceg Novog Feni je rečeno da trenutno na području hercegnovske općine boravi više od 18.000 gostiju.

Prema podacima Zavoda za statistiku Crne Gore (MONSTAT) Crnu Goru zaključno sa petim mjesecom posjetila su ukupno 5.194 turista iz BiH sa ostvarenih ukupno 31.933 noćenja.

"Očekujemo da će posjeta turista iz BiH ove godine biti nešto veća nego dosadašnja, prvenstveno zbog ulaska Hrvatske u EU", kažu u Turističkoj zajednici Herceg Novog.

Također navode da su cijene turističkih aranžmana i usluga za ovu sezonu uglavnom na nivou prošlogodišnjih, ali i da su pojedini hotelijeri, kao i nosioci smještaja u domaćinstvima svjesni ekonomske krize i globalne recesije, djelimično snizili cijene usluge smještaja i pansionske ishrane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: