Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Smaraju li vas Klixove reklame preko cijelog ekrana?
Lopovski narod kuka i zali se sto mu je lopovska vlast. Bolje niste ni zasluzili a rodjenog najblizeg bi prevarili za 10 maraka
Korona ne postoji. postoji samo Bicakcic i migranti
Ovo je omiljena manipulacija. Odakle viskovi energije u sistemu? U zadnjih 30 godina EPBiH nije napravila MW novih proizvodinih kapaciteta. Sve je napravljeno u onom mrskom crvenom rezimu. Viskovi su se dobili sto je SDA i HDZ (skori primjer Aluminija) unistila ekonomiju koja je napajana odatle.Ali se znaju hvaliti. Bog da kisu. Ima vode, turbine se okrecu na elektranama koje su davno isplacene. Lova dzaba.
Nevezano za pandemiju, ima li uopšte smisla porediti potrošnju električne energije sa istim periodom prethodne godine kada je radio mostarski Aluminij, ugašen u juli 2019? On sam je imao instaliranu snagu kao dvije velike hidroelektrane. Možda se zato EP HZHB (koja ih je snabdjevala) ne javlja, jer je govoriti o tome prevelik šok.
Pa naravno da je proizvodnja iz alternativnih izvora neznatna, kad i na mini solarnu elektranu od par panela morate dobiti koncesiju, okolišnu dozvolu, energetsku saglasnost.. oko 60 različitih dozvola(svaka sa svojim rokom važenja) ako imate pare i veze ovo ganjanje traje 5 godina. U razvijenim državama plaćaju subvencije samo da se solarni paneli postave da se što više smanji upotreba fosilnih goriva
"595 miliona i 581.000 kilovat sati"... pa KLIX-u dragi... hahaah
Politicki lobi cuva termoelektrane i rudnike jer tu su im i glasaci za Bakira/Dodika i Dragana, zagaduju narod godinama time sto se plasiraju i trosr tolike kolicine uglja!!!! pa jel moguce da u Hercegovini nema nijedna solarna elektrana 😂
Proizveli vise za domaće trziste jest al u kurcu sve ste izvezli i onda kupujete po duplim cijenama plasirate nama mamu vam lopovsku.
Bile zatvorene kladionice....
Nadodali uz račune nekih nameta, rtv taksa,obnovljivi izvori,mjerna mjesta,paušali...nabere se skoro više nego za potrošene kwh....otimačina od jadnog naroda.
Pa naravno da je smanjena kad je narod isprepadan. Kako ces umrijet' a nisi platio struju? Ovi nasi zohari ne bi dali covjeku na onaj svijet dok dugove ne izmiri.
Samo bubanje uz svijeću! Kud je romantično a i jeftinije(u skladu sa situacijom)