Učenjem do radnog mjesta
167

Tuzla vapi za konobarima i pekarima, građanima besplatno nude prekvalifikaciju

A. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ukoliko ste osoba koja je mlađa od 35 godina te se vodite kao nezaposleni, Grad Tuzla je pokrenuo program prekvalifikacije u pekare ili konobare keteringa, koji su prijeko potrebni na lokalnom tržištu rada.

Naime, Gradska uprava Tuzle danas je u ime Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Tuzla, na službenoj web stranici objavio dva javna poslova za učešće u programu osposobljavanja nezaposlenih osoba iz Tuzle za obavljanje jednostavnih poslova - pekar i konobar keteringa.

"Javni pozivi se realizuju u okviru projekta Partnerski pristup lokalnom razvoju Tuzle, koji je podržan u okviru programa podrške Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje- faza II (LEP II), koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR)", naveli su iz gradske uprave Tuzle.

Javni pozivi namijenjeni su nezaposlenim osobama sa prebivalištem na području Tuzle, koje se vode na evidenciji nezaposlenih osoba kod Zavoda za zapošljavanje, a koje žele da steknu znanja i sposobnosti za obavljanje jednostavnih poslova pekara ili konobara keteringa, za kojim postoji potreba na tržištu rada u Tuzli.

"Oba javna poziva otvorena su za po deset nezaposlenih osoba iz Tuzle. Javni pozivi su objavljeni 12.05.2023. godine i ostaju otvoreni do popune predviđenog broja kandidata. Prednost kod odabira prijavljenih kandidata u okviru ovog javnog poziva imaju osobe koje su na dan prijave mlađe od 35 godina te žene, a rangiranje kandidata će se izvršiti prema datumu i vremenu prijavljivanja na ovaj Javni poziv", naveli su iz Gradske uprave Tuzle.

Više informacija o ovim javnim pozivima možete pogledati ovdje i ovdje.