Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A ja Rusija nema jer su manji površinom od luxemburga :)))
NATO je malo posudio uraniuma Srbiji
Isti NATO koji trenutno ubija palestince?
Radi se na razvoju nuklearne energije koja se zasniva na fuziji za koju treba samo hidrogen. Fisija zasnovana na uranu je na zalasku.
"Rudna tijela s visokim koncentracijama dviju tvari mogu povećati marže jer se troškovi mogu podijeliti za dva različita proizvoda." Ne kontam ovo. Ako se troškovi mogu podijeliti, marže bi valjda trebale biti manje? Volio bih pročitati neko pojašnjenje.
Sad je sve jasnije zašto se gase silne nuklearke po evropi.
Sad ce Baja u Loparama da pravi litij, ima da Beogrqd puva u litijskoj vodi.
Papani neobrazovani, Uran je planeta, a Uranijum ruda. Nikada vi nećete u EU.
N Srpskom da, dok Hrvatski i Bosanski koriste izraz Uranij. Većina stranih jezika koristi izraz Uran a planetu zovu Uranus.
I da se nadovezem, Uranij nije ruda vec hemijski element koji se u prirodi nalazi u rudama i mineralima. Bolje da i ne idemo u EU ako ste tako obrazovani ...
Sad ce i Kazahstan dobiti demokratiju