Privreda
12

Treći "Spirit Fest Sarajevo" 27. novembra

Klix.ba
Festivala će po treći put biti organizovan u Sarajevu, u hotelu Holiday, a održat će se 27.11.2015.
Pripeme za 3."Spirit Fest Sarajevo" su u toku,te mi ispred organizacije Festivala Udruženja "Profesional" i Udruženja "Spiritus" možemo reći da smo prezadovoljni odazivom izlagača koji su prepoznali kvalitet organizacije - saopštili su organizatori.

Na festivalu će se predstaviti 30 izlagača iz BiH i Regiona, a pored odličnih rakija i žestokih pića posjetioci će moći uživati i u ponudi sirnih i mesnih proizvoda. Svojim učešćem izlagači podržavaju ovu privrednu,kulturnu i turističku manifestaciju kako bi zadržala kontinuitet održavanja i nastavila sa svojom misijom unapređenja privredne kulture i gastronomske ponude u Sarajevu i BiH. Ispred organizacije je i ove godine obezbjeđeno takmičenje u ocjenjivanju kvaliteta rakija po kategorijama: -Kategorije rakija od voća i grožđa -Kategorija Specijalnih rakija -Kategorija Likera

Prošlogodišnji veliki pobjednici festivala bili su Stara Sokola iz Srbije,Natura Antunović iz Hrvatske i kompanija Badel 1862. Za posjetioce festivala smo pripremili i nagrade koje nam je obezbijedio Hotel Termag Jahorina, kao i mnogi izlagači, tako da i ove godine očekujemo odličnu posjetu na Festivalu.

Festival je podržan od VanjskoTrgovinske Komore BiH i Federalnog Ministarstva Okoliša i Turizma.