Šta se krije iza?
128

Tesco putem polica u Bingu ušao na tržište BiH

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Na policama najvećeg bh. trgovačkog lanca Bingo odnedavno se na policama mogu pronaći proizvodi britanske robne marke Tesco.

Iako se u javnosti počelo spekulisati da trgovački div Tesco zapravo na ovaj način preuzima Bingo, rukovoditeljica službe marketinga kompanine Bingo Tatjana Paunoski za Klix.ba je kazala da to nije tačno već da iza svega stoji saradnja dvije kompanije.

"Trgovački lanac Tesco ne planira ulazak na tržište BiH. Dogovorena je saradnja za ekskluzivni plasman odabranih asortimana robne marke Tesco u našim trgovinama. Od kraja aprila smo našu ponudu proširili proizvodima odličnog omjera cijene i kvaliteta iz asortimana Tesca", rekla je Paunoski.

Kako saznajemo cilj ove saradnje jeste kupcima u BiH ponuditi novitete i proizvode koji nisu karakteristični za proizvodnju u našoj zemlji.

U policama Bingo prodavnica već se mogu pronaći različiti artikli iz asortimana trgovačke marke Tesco poput keksa, krem namaza, čokolada...

Treba podsjetiti da se posljednjih nekoliko godina spekuliše da bi jedan strani trgovački lanac mogao preuzeti vlasništvo nad Bingom, a među "zagrijanim" kompanijama se upravo spominjao i Tesco, kao i Aldi.