Privreda
6

Telekom Srbija kupuje Dunav banku

SRNA
Preduzeće Telekom Srbija uputilo je ponudu za kupovinu većinskog paketa akcija Dunav banke.

Nadzorni odbor Telekom Srbije usvojio je danas prijedlog Izvršnog odbora kompanije u vezi sa sticanjem većinskog paketa akcija Dunav banke putem dokapitalizacije, saopšteno je iz Telekoma.

Telekom je uputio ponudu kompanijama Dunav osiguranje i Dunav RE, većinskim vlasnicima Dunav banke.

U slučaju prihvatanja ponude Telekom Srbija bi, nakon provođenja postupka, uključujući i pribavljanje saglasnosti Narodne banke Srbije i organa nadležnih za oblast zaštite konkurencije, stekao većinsko vlasništvo nad Dunav bankom.

Po sticanju vlasništva, Telekom Srbija, dužan je da po zakonu uputi preostalim manjinskim akcionarima ponudu za otkup njihovih akcija.

Sticanjem većinskog vlasništva i kontrole nad radom Dunav banke, Telekom Srbija, zajedno sa Dunav osiguranjem koji bi ostao značajan partner u banci, stvara uslove za realizaciju planiranih projekata u okviru uvođenja najsavremenijih oblika mobilnog bankarstva i sistema transfera novca i plaćanja, saopšteno je iz Telekoma.

U saopštenju se navodi da na taj način kompanija prati aktuelne pravce razvoja telekomunikacionih servisa, otvarajući nove mogućnosti i pogodnosti za mnogobrojne korisnike svojih usluga.