{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svi koji se bave prometom nafte i plina morat će izvršiti popis zaliha

Klix.ba
23.1.2018. u 14:13
6
7
Svi koji se bave prometom nafte i plina morat će izvršiti popis zaliha
6
Svi koji se bave prometom nafte i plina morat će izvršiti popis zaliha
Foto: UIO BiH
U Upravi za indirektno oporezivanje danas je održan zajednički sastanak predstavnika UIO i entitetskih inspektorata na kojem se raspravljalo o početku primjene Izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH.
Poseban naglasak na zajedničkom sastanku dat je na buduće kontrole popisa zaliha nafte i naftnih derivata, a posebno plina kao novog akciznog proizvoda.

"Svi poreski obveznici koji se bave prometom nafte, naftnih derivata i plina, moraju izvršiti popis zaliha istih na 1. februara 2018. godine prije početka prometovanja. Popisne liste, koje će dostavljati u roku od sedam dana nadležnom regionalnom centru UIO, obveznici će već sutra moći preuzeti na web stranici Uprave", saopćeno je iz UIO BiH.

Navedeno je da je u cilju sprečavanja bilo kakvih malverzacija vezanih za početak primjene Izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH danas dogovorena razmjena podataka između UIO i entitetskih inspektorata o stanju zaliha, kao i budući plan svih posebnih i zajedničkih aktivnosti na terenu.

"Uprava će do kraja ove sedmice također na svojoj web stranici dati i detaljno uputstvo, kako za popis zaliha, tako i za uvoz plina nakon početka primjene Izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH", zaključeno je u saopćenju UIO BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: