Potvrđeno za Klix.ba
240

Svi direktori Elektroprivrede HZHB podnijeli ostavke

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Kompletna Uprava Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne sa sjedištem u Mostaru, na čelu s direktorom Marinkom Giljom, podnijela je kolektivnu ostavku, potvrđeno je za Klix.ba.

Šefica sektora korporativnih komunikacija u Elektroprivredi HZHB Marija Buntić nam je kazala da je Uprava pisanu ostavku dostavila Nadzornom odboru koji će je proslijediti Vladi Federacije BiH.

"Uprava je navela u pisanoj ostavci da je razlog to što oni smatraju da su u restrukturiranju preduzeća potrebne svježe snage", kazala je Buntić za Klix.ba.

Objasnila je da je u proceduri restrukturiranje tržišta električnom energijom te da je sada na Nadzornom odboru, odnosno Vladi Federacije BiH kao većinskom vlasniku, da pokrene proceduru novih imenovanja.

"Sve dok ostavka ne bude prihvaćena i dok ne budu imenovani vršitelji dužnosti ova uprava nastaviti s radom", kazala je Buntić za Klix.ba.

Upravu Elektroprivrede HZHB čine: generalni direktor Marinko Gilja, izvršni direktor za pravne poslove Robert Lesko, izvršni direktor za ekonomske poslove Ante Tutiš, izvršni direktor za proizvodnju el. Energije Zoran Tabak, izvršni direktor za distribuciju el. energije Ilija Bakalar, izvršni direktor za opskrbu el. energijom Ivica Prskalo i izvršni direktor za razvoj Drago Bago.