Privreda
1k

Svečano otvoren Sarajevo City Center: Ovo je naš poklon Sarajevu

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Svečanom ceremonijom presijecanja vrpce danas je otvoren novi poslovni centar u glavnom gradu BiH - Sarajevo City Center.

Trgovački dio ovog centra otvorenim su proglasili visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, saudijski ambasador Eid Al-Thaqafi i vlasnik Sulejman Al-Shidi, u prisustvu oko 500 građana koji su se okupili na platou.

Al Shidi se zahvalio prethodnoj i sadašnjoj vlasti što je omogućila otvaranje ovog centra i građanima koji su dočekali ovu kompaniju raširenih ruku.

"Ovo je naš poklon Sarajevu", kazao je Al-Shidi i poručio građanima da uživaju u centri, te izrazio nadu da će i ubuduće ulagati u BiH.

Ambasador Al-Thaqafi je uputio čestitke na realizaciji projekta i poručio da će ovaj centar biti jedno od sjedišta poslovnih aktivnosti u BiH.

"Ne sumnjam da će radost građana biti veća od moje", rekao je Al-Thaqafi.

Inzko je izrazio radost što su na ovom projektu radile domaće firme.

"Svaki grad ima svoje simbole, i Sarajevo ima svoje simbole, a izgradnjom ovog centra dobio je još jedan", poručio je Inzko.

Nakon toga radoznali građani dobili su priliku za obilazak prodavnica u SCC-u.

Podsjetimo, dio centra sa u kojem su prodavnice se prostire na gotovo 49.500 metara kvadratnih sa oko 100 prodajnih prostora. U SCC-u će se, između ostalih, moći kupiti i proizvodi modnih brendova Zara, Stradivarius, Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka...

SCC je uoči otvaranja dobio tehničku i upotrebnu dozvolu.

Iako je otvaranje prodavnice Zara bilo najavljeno za danas, ova prodavnica ipak nije počela sa radom.