Komentari (160)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nabili ste cijenu kao u Njemačkoj, a standard nam kao u Ugandi. Eto zbog čega.
Po policije to radi sto je najveca tuga i satira
Ako kutija bude 20 KM u legali, znaci li to da cemo morati pusti Maricu, jer je jeftinija opcija? Jel ima neko strucan, da pojasni? :)
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Akcize za drzavu(citaj politicare)sa kutije od 5,2 KM,iznose 4,5 KM.Ko ne vjeruje,neka provjeri.Znaci samo 0,7KM sa kutije ide proizvodjacima do krajnjeg prodavca.Sve ostalo ide nekom Asimu,nekom Karamaticu i nekoj Dusanki.Zivjelo ilegalno trziste duhana,jos bolje-zivot bez duhana.
Da su samo cigarete u pitanju pa i nekako. Nego su porezi nabijeni a ma baš na sve. Ali kako bi drugačije hochstapleri i neradnici u parlamentu imali bogovske plaće.
Političarima i odgovara visoke akciza da niko ne kupuje legalno, jer veliki dio ilegalne zarade ide i njima hahaha, ista stvar je i sa zakonom o porijeklu imovine koji nikad nisu usvojili jer im - ne odgovara hahah
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
dozvolite fabrikama duhana iz BiH,da proizvode jednu vrstu cigareta po zaštitnoj cijeni od 1 Km/u najjeftinijoj ambalaži/,ko je pušio cigarete od 5 Km taj če i nastaviti,a smanjit će se prodaja skupih lijekova,koji se koriste za lijećenje oboljelih od nekvalitetnog duhana sa crnog tržišta
Normalno kad ste nabili akcize a standard nam malte ne nemoze pokriti ni proizvodzacku cijenu kutije cigareta. Podignite primanja pa onda nabijajte akcize . Stoko politicarska.
Podrska za narod, samo kupujte, akcizama nabijate plate politicarima i lazne tendere, dakle drugim rijecima nemate nista od toga sto cete kupiti drinu na trafici, prodavaci imaju 5 feninga sa kutije, a proizvodjac 50feninga ulozenog materijala, dakle skoro ravno pa nuli
Pusenje i jeste za sirotinju. To nije vise cool. Novo bogatstvo nisu vise pare, nekretnine i auta, vec zdravlje i slobodno vrijeme da radis sto volis. Ljudi se sve vise okrecu zdravom nacinu zivota i svjesniji su sebe... kad gledas nove serije i filmove obicno slabici i luzeri puse cigare.
Znam ja i kokuze koji hodaju po teretanama i izgledaju zdravo, a znam i one koji su daleko od luzera, leže na milionima i rokaju se kokainom i alkoholom. Doduše ne puše cigare, to više nije in.
Ima i jeftinije rješenje, prestaneš pušiti
Krđu puše, pa kad je neko zapali u objektu ko da je kontener zapalio.
Uskoro cemo kupovat i ulje na crno.
cuj sve vise, to ima neko i ko kupuje one "legalne", preskupe cigarete?
A bas me zanima kako to. Kad su nam primanja iznad prosjeka pa vecina zaposlenih ima mjesecno 450-550 km
Vazda ću kupit jeftinije, boli me za državu a državu boli za mene...
čuj ilegalno. on proda ti kupiš. on dobije pare a ti robu. tu nema trećeg. šta je tu ilegalno ?
to što država ne uzme sebi 70%
Ilegalno je što nisi Kemalu Čauševiću platio porez, čovjek ni 20 stanova nije u mandatu kupio.
Nabijte cijene na 100km kutija nek ovi pusaci pocrkaju sta nas guse, eto jos malo i zakon ce biti izglasan da necete moci pusti,nikad mi nece biti jasno sto debili puse, smrdi i steti i nikakve koristi i ono nesta pusi.
oni bar puše cigarete a ti drug se samo saginješ...neće taj zakon proći i pusti svakog da radi šta hoće 😁
Neka puši samo LGBT populacija jedni drugima, to ne oštećuje pluća.
Hr uvela da se samo 2 kutije cigara mogu prenjeti preko granice, bez obzira dali si samo u tranzitu ili ne.
u kamenjaraca ima toga do mile volje,dođite kupite,ta vi ste naši mi smo vaši,po najboljoj cijeni,kada vam država uzima onda valjaju i kamenjari,eto vidite kako susjed valja,zato se lijepo gledajte i ponašajte s njima a ne samo kako vam i kada paše,..-ebeš zemlju koja Hercegovinu nema,..
Pa nije niko lud davati 5 6km za kutiju cigareta, u Hercegovini kilogram odličnog duhana košta oko 50km, a od kilograma duhana napraviš oko 1000 cigareta, što je 50 kutija! A plus duhan i bolji i zdraviji nego ove fabričke cigarete!