Traje dva dana
19

Sve spremno za četvrti Јahorina ekonomski forum, stiže i Ana Brnabić

Klix.ba
Inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog rasta u fokusu su ovogodišnjeg četvrtog Јahorina ekonomskog foruma, koji se održava 23. i 24. aprila u hotelu Termag na Јahorini.

Tema ovogodišnjeg Foruma je "Ekonomija novog doba, inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog razvoja", a izabrana je na osnovu praćenja dešavanja u regionu. Digitalna ekonomija nas okružuje i zato treba pokušati sustići zemlje iz našeg okruženja.

Forum će otvoriti predsjedica Republike Srpske Željka Cvijanović, a forumu će prisustvovati i premijer RS-a Radovan Višković, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijerka Srbije Ana Brnabić, te potpredsjednik Deutsche Telekoma Borislav Tadić.

Smisao foruma je da se ljudi upoznaju s trendovima, tendencijama i stvarima koje će se dešavati u ekonomijama razvijenih zemalja, kao i da ukažu na potencijalne pravce razvoja ekonomskog života u našoj zemlji i zemljama u neposrednom okruženju u narednom periodu.

Јahorina ekonomski forum prošle godine okupio je oko 450 učesnika, uključujući predstavnike medija i goste koji nisu direktno učestvovali na panelima.

Ove godine organizator Foruma, Udruženje ekonomista SVOT očekuje 450 učesnika koji će biti na svim panelima.

"Posebno želim da se zahvalim predsjednici Republike Srpske na razumijevanju za našu ideju, što u stvari predstavlja kontinuitet u razvoju dijaloga između poslovne zajednice, nevladinog sektora i socijalnih partnera, koji je predsjednica Željka Cvijanović započela dok je obavljala funkciju premijera", istakao je ranije Saša Grabovac, predsjednik Udruženja ekonomista SVOT Republike Srpske, prenosi RTRS.