{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sindikati rudara zadovoljni obimom ulaganja u rudnike

F
11.5.2012. u 18:15
0
0
Sindikati rudara zadovoljni obimom ulaganja u rudnike
0
Sindikati rudara zadovoljni obimom ulaganja u rudnike
Elektroprivreda BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na sastanku Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine (JP EPBiH) analiziran je dosadašnji angažman u realizaciji ulaganja u modernizaciju rudnika i realizaciji aktivnosti na racionalizaciji poslovanja.
Sastanak je održala Javna uprava preduzeća s predstavnicima Sindikata radnika zaposlenih u rudnicima BiH, Sindikata rudara u FBiH i Sindikata elektroenergetskih radnika BiH, kojim je predsjedavao Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH

Sindikati rudara izrazili su zadovoljstvo povećanim obimom ulaganja u rudnike u proteklih godinu.

Do preuzimanja dužnosti generalnog direktora Grabovice i članova Uprave, u rudnike je iz programa dokapitalizacije rudnika uloženo 12 miliona KM. Od maja prošle, do maja ove godine vrijednost ulaganja je 60 miliona KM, dok su u procesu nabavke projekti vrijedni 70 miliona KM.

Izraženo je nezadovoljstvo zbog sporosti koju u realizaciji novih projekata iz programa dokapitalizacije rudnika nameće procedura Zakona o javnim nabavkama.

Zaključeno je da se intenziviraju aktivnosti na realizaciji investicija, posebno nabavke opreme za ličnu i kolektivnu sigurnost u rudnicima, a nastaviće se i sa sistemskim iznalaženjem rješenja za racionalizaciju poslovanja.

Grabovica je informirao predstavnike sindikata o smanjenju gubitaka u poslovanju rudnika sa zatečenih 60 miliona KM na 40 miliona, ostvarenom kroz bonifikaciju cijena uglja i povećan otkup.

Uprava JP EPBiH podržava prijedlog koji će od sindikata biti upućen Vladi FBiH i resornom ministarstvu za subvencioniranje rudnika kroz cijenu električne energije.

Predstavnici sindikata izrazili su zadovoljstvo zbog odluka o izjednačavanju toplog obroka i regresa u JP EPBiH i rudnicima u sastavu Koncerna, saopćila je Služba za komunikacije JP EPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: