Jasna poruka
50

Sindikati: Mljekarsku industriju treba zaštititi od uvoznih lobija

FENA
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Prozivodni pogon Zeničke industije mlijeka ZIM d.d. Zenica danas su posjetile delegacije Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine i Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH, predvođene predsjednicima Selvedinom Šatorovićem i Mehmedom Avdagićem.

Tokom posjete najviše pažnje posvećeno je aktuelnim problemima s kojima se suočava mljekarska industrija u našoj zemlji, a koji su u najvećoj mjeri posljedica djelovanja raznih uvoznih lobija koji štete domaćoj proizvodnji i preradi mlijeka i mliječnih proizvoda.

S obzirom na to da se radi o jednoj od najvažnijih industrijskih grana u Bosni i Hercegovini, neophodno je da bude zaštićena, a radnicima treba pružiti sigurniji i bolji ekonomsko-socijalni položaj i status.

Predstavnici sindikata su iskazali spremnost da u narednom periodu, u okviru i u skladu sa svojim ovlaštenjima, pomognu da se zakonskim rješenjima zaštiti mljekarsko-prerađivačka industrija, te je u skladu s tim dogovoreno i intenziviranje saradnje i realizacija zajedničkih aktivnosti.

U delegaciji su bili i potpredsjednik SSSBiH Mirnes Isaković, potpredsjednica Skupštine SSSBiH Maja Radić i član Upravnog odbora SSSBiH Dževad Hadžić, saopćila je Služba za informisanje SSSBiH.