Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zelimo neradne nedjelje u trgovinama, cak i mi poslodavci to hocemo, niko tad ne smije da radi i to je to, najpostenije..
Plati ti nedjelju ko na zapadu radnicima ( 185%-200%), pa se zaključaj u kuću.
Radnika je sve manje. Danasnji protesti pokazuju da radnici nemaju jako sindikalno vodjstvo a i ono sto ima vise misli na sebe nego na radnike. Ceka se 1.maj da se nesto pritestuju a radnici imaju razloga da su svaki dan na ulici.
idi ba rostiljaj!
Kako rece Komsic proslo je vrijeme sindikata kad su htjeli rudari protestovati zbog EP
u mostaru cim je uvedena neradna nedelja,odmah ljudima poceli davati otkaze eto kao pojavio se visak radnika,a medju prvim Bingo,to je stvarno zalosnoooo
Traži tu lutko da se drzava smanji doprinose, to vjesto izbjegavas da kazes.
Zašto sindikat ne piše koliki su doprinosi i porezi u Federaciji!? Najveći u Evropi. Pa nisu svi privatnici vlasnici desetina poslovnih jedinica, nemaju svi milionske obrte pa da se diže plata na 1000 maraka. Smanji doprinose gospođo, privucite investicije tim putem. Lako je biti na državnoj sisi i pričati tek tako
Je zato i juce i danas radimo
Kako nemaju razlog- a kad god su kakvi protesti harmonika ide i “kolce” se igra????!!!!!!! Znaci sve je super… dodjete pod prozore ispred vlade i muziku povedete kao u “asik” da idete!!!!
Pojedinci rade svaki dan ,pa i 1maj ,Bajrame ,sve praznike i niko to naknadno ne plaća! Danas mi je bio radni i svi naredni su radni dani ....nažalost .
Mersiha iz sindikata radnika ne možemo se složiti s ovom tvojom izjavom; (Jaz između radnika u javnom i privatnom sektoru se smanjio) NAPROTIV POVECAO DO USIJANJA.Ja i žena radimo skoro za minimalac kod privatnika i danas smo radili nedelju,ja sutra ne radim al zato žena mora ici na posao u prvu smjenu i onda opet utorak na posao.Ali zato naši poznanici koji rade u državnim,kantonalnim i opštinskim firmama odmaraju od petka pa se do srijede i imaju duplo vecu platu od naših.
Šta hoćete senad bingo nedeljom i praznikom plaća 50 % nadnice....i menprom 40 %...
Kače bit bolje obečali su?
onog momenta,kad ne mognem raditi a to ce biti za,10 tak godina, kunem se allahom dragim da u pljjacke idem .ja zivjeti moram odnio sejtan salu
sad ce oktobar...opet za sda
Treba uvesti da se subota i nedjelja placaju uvecano za 100% i 200% Pa onda neka svaki vlasnik i radnik odluci hoce li raditi. Kod nas se subot racuna kao radna sedmica
Pa u Bosni se samo nedjelja smatra vikendom. Subota je normalan radni dan al ko to provjerava a radnici ne smiju prijaviti.
Sindikati su isto UHLJEBI!!!
Ispravka...trknu do Dubai ,Istanbula...