Privreda
11

Šef Delegacije Europske unije i specijalni predstavnik EU za BiH, Lars Gunnar Wigemark u posjeti brandu MojSan

Klix.ba
U okviru debate "EU u posjeti lokalnim zajednicama" gospodin Lars Gunnar Wigemark, Šef delegacije Europske unije za BiH sa svojim timom je u okviru planiranih posjeta lokalnim zajednicama izrazio želju za posjetom vodećem proizvođaču sistema za spavanje u BiH, brandu MojSan.

Prilikom posjete članova Kancelarije specijalnog predstavnika Europske unije u BiH (EUSR) proizvodnom pogonu branda MojSan gosp. Wigemark je imao priliku razgovarati sa managementom i uposlenicima ove kompanije, upoznati se sa ciklusima u proizvodnji sistema za spavanje te sa novom investicijom u postrojenje ovog bosanskohercegovačkog branda. Ne krijući oduševljenje prijemom i novim investicijskim planovima branda MojSan gosp. Lars Gunnar Wigemark je zajedno sa svojim suradnicima poželio puno sreće u ostvarenju zacrtanih ciljeva ovog domaćeg branda na svim poljima.

Svi prisutni u prigodnom obraćanju managementa branda MojSan su imali priliku se upoznati sa dostignućima ovog proizvođača za 10 godina postojanja te je ova posjeta simbolični podstreh za dalje napredovanje u ostvarenju zadatih ciljeva.

Obzirom da je investicija i razvojni planovi branda MojSan vezana za širenje na tržišta Europske unije, ova posjeta je značila upoznavanje delegecije EU na čelu sa gosp. Wigemarkom o bitnosti što skorijeg ulaska BiH u EU iz perspektive proizvođača, čime bi se olakšao plasman proizvoda svih domaćih kompanija na tržište EU a samim tim i branda MojSan. Ova prilika je iskorištena da se simbolično gospodinu Wigemarku pokloni jastuk ovog domaćeg proizvođača za kako kažu "što skorije ostvarenje sna o ulasku u EU".