Privreda
84

Sedmo priznanje Superbrands za Sarajevski kiseljak

Klix.ba
Prirodna mineralna voda Sarajevski kiseljak dobitnik je prestižnog priznanja Superbrands BiH za 2013/2014. godinu, koje se dodjeljuje za kvalitetu, reputaciju, prepoznatljivost i dugogodišnju dosljednost.

Glasovima više od 20.000 potrošača, te odabirom stručnog vijeća, 120 godina duga tradicija Sarajevskog kiseljaka nagrađena je ovom prestižnom nagradom po sedmi put.

Ovom nagradom je Sarajevski kiseljak, najveća, najstarija i najmodernija punionica mineralne vode u BiH, potvrdio status lidera na tržištu i branda proizvoda iznimno visoke kvalitete, saopćeno je iz ove kompanije.

Organizacija Superbrands je globalni i nezavisni branding autoriteta koji provodi promociju i imenovanje najjačih robnih marki.

Standardizirani kriteriji odabira primjenjuju se u više od 80 zemalja svijeta u kojima Superbrands vrši selekciju i promociju najboljih brandova.

U 18 godina postojanja Superbrands je postao prepoznatljiv kao mjerilo uspjeha pojedine tržišne marke. Svečana ceremonija dodjele priznanja upriličena je 04.decembra u Sarajevu.