{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SBF domaćin najutjecajnijim političkim i biznis liderima iz regiona

7.5.2015. u 10:09
14
18
SBF domaćin najutjecajnijim političkim i biznis liderima iz regiona
14
SBF domaćin najutjecajnijim političkim i biznis liderima iz regiona
Učešće na 6. Sarajevo Business Forumu (SBF), međunarodnoj investicijskoj konferenciji, koja će se 13. i 14. maja održati u glavnom gradu BiH najavile su brojne delegacije političkih i biznis lidera iz cijelog svijeta i regiona.
Dolazak na Sarajevo Business Forum potvrdio je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji se krajem marta u Beogradu susreo sa direktorom BBI banke Amerom Bukvićem.

Učešće na SBF-u najavili su, između ostalih: zamjenik premijera Republike Turske za ekonomiju Ali Babacan, ministar vanjskih poslova Indije Vijay Kumar Singh, ministar vanjskih poslova Sudana Ali Ahmed Karti, predsjednik Islamske privredne i trgovačke komore sheikh Saleh Abdullah Kamel, predsjednik Islamske razvojne banke dr. Ahmad Mohamed Ali, predsjednik i član Upravnog odbora "National International Holding Company" iz Kuvajta Abdulwahab Alwazzan, predsjednik Atlas Grupe iz Crne Gore Duško Knežević, predsjednik Bushnak grupe iz Saudijske Arabije Adil Bošnjak, bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, predsjednik privrednih komora Istanbula Rifat Hisarciklioglu, predsjednik Azijsko-arapske privredne komore Krishna Kumar, visoka delegacija Istanbulske privredne komore (ITO) i mnoge druge eminentne ličnosti iz cijelog svijeta.

SBF se održava sa geslom "Jedan region, jedna ekonomija“. Sarajevo Business Forum ove godine stavlja u fokus cijeli Region promovišući viziju regiona kao evropskog centra za proizvodnju zdrave hrane, centra informacionih tehnologija, centra edukacije za strane studente, te razvoj turizma.

Prvog dana, 13. maja, na plenarnoj sjednici, koja će se održati u zgradi Parlamenta BiH, razgovarat će se o potencijalima regiona i mogućnostima ujedinjavanja tržišta. Drugog dana foruma, 14. maja, u hotelu Terme na Ilidži, stručnjaci iz svijeta i regiona iznijet će ideje i predložiti platforme za izgradnju buduće strategije zajedničkog nastupa u oblasti poduzetništva, razvoja tehnoloških parkova, edukativnog poduzetništva, proizvodnje zdrave hrane za Evropu, te potencijalima regiona u razvoju turizma, uz paralelno održavanje bilateralnih poslovnih sastanaka domaćih/regionalnih kompanija sa potencijalnim investitorima iz cijelog svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: