Komentari (115)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A ti Nermine citaj clanke po klix-u :P :P
Odose radnici na zapad sas mozete davat kome hocete.
@rosko Poceo je i svabo pribjerat, ko uhvati do 01.06 svabu uhvatio je
@Manford Nije zapad samo svabo.
Čekaju da ih država rastereti pa da dadnu zarađenu platu. A država živi od tereta drugih, znači samo izgovor.
set zakona za poslodavce https://bit.ly/2UlSiRb
Svi bi "gazde" preko noći bili, skupe automobile i luksuz okusili preko leđa radnika, jer on je "gazda"...
Njihovo obecanje, ludom radovanje. Oni zele da im radnici rade non stop i to bez plate. To je njihova zelja. Samo zakon koji definise radnicka prava, satnicu i prekovremeni rad moze spasiti radnike.
Satorovicu, ti se samo za sebe boris, a narodu dajes laznu nadu. Da zadrzis fotelju prosvjeti si place u ZDK povecao na 1100 KM, a narod u privatnom sektoru radi za 400
Poslodavci obecali? Da nije tuzno bilo bi smijesno.
Obecanje - ludom radovanje!
Komisija koja provjerava bolovanje kao u svijetu! Ti na bolovanju, a komisija te redovno obilazi i iznenadjuje da provjeri da li si na bolovanju ili gradis kucu. Pa kad te ne nadju kod kuce, jer si tokom bolovanja otisao na odmor, oderu te kao vola u kupusu
Ne kontam sta je problem u zakon staviti minimalac milja, plus topli plus rasteretit doprinose pa i to na platu dodat, tako da najmanja plata bude 1500 KM jedino ta cifra bi mogla preokrenti ljude da razmisljaju o ostanku, i to da svake godine raste plata shodno cijenama i potrosackoj korpi. Inace bgm svi ce razgulit u bolji svijet!
@potencijal Da ti pojasnim. Na na platu milju i po poslodavac bi morao da uplatiti dodatnih 1320 Km parafisklanih nameta državi. Poslaodavcu U Njemačkoj taj iznos bio oko 500KM. Od parafiskalnih nameta živi (hadžija se) cjelokupni birokratski aparat i od toga teško će da se odrekno. S druge strane poslodavac sve i da hoće da bude pošten tečko može biti konkurentan na tržištiu ukoliko plaća sva davanja. Kontaš?
treba pokusavati, boriti se, ipak je ovo nasa drzava, jedna, nemamo ih vise. Najlakse se spakovati i pobjeci vani
hebala te ova drzava, ostavljamo je tebi ovaj POKUSAJ DRZAVE, ovo je jako daleko od drzave
@perpendicular evo muz i ja smo pokusavali 14 godina. Na kraju spakovali kofere i otisli. Da smo bogdo i prije. Najlakse je drugima pametovati.
Kae jedan poslodavac 'hoce alahami' dok drugi vice 'ma ne pomako se s mjesta'
laz godine
Ispravak pošalješ.....
Treba ostat svoj na svom i borit se. Kako to rade u Francuskoj i vlast popusti jer je narod je u pravu samo bez uništavanja imovine jer sve što uništiš sebi si uništio, kroz poreze ti ćeš opet sve to platit iz svog džepa jer najlakše je odustat. Borit se protiv lopova i uvest pravedne zakone pa će lopovi sami nestat kad ga novčano i u zatvor pošaljem.....
@rakanon2004 Pokažemo svake 4 godine kako se "borimo" protiv lopova, birajući iste. Zakone donose ti isti lopovi da bi sebe zaštitili.