Više od 90 miliona KM
20

Sarajevske Toplane objavile spisak dužnika: Velika dugovanja imaju i javna preduzeća

A. D.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Sarajevske Toplane objavile su spisak dužnika za usluge grijanja prema ovom javnom preduzeću. Kako su istaknuli, na današnji dan od korisnika centralnog grijanja potražuju više od 90 miliona KM, od čega su 10 miliona KM potraživanja od poslovnih prostora.

Kako su saopćili, jedan od prioriteta Uprave se odnosi na provođenje aktivnosti na poboljšanju naplate, što direktno utiče na stabilnost toplifikacionog sistema putem kojeg se na području Kantona Sarajevo zagrijava približno 54 hiljade korisnika.

Na spisku koji se rasprostire na 21 stranicu, nalaze se čak i javna preduzeća. Kada je riječ o javnim preduzećima, najviše dugovanja ima ZOI '84 i to 495 hiljada i 128 KM. Velika dugovanja ima i Energoinvest (252 hiljade 225 KM), Sarajevo osiguranje (39.216 KM), Druga gimnazija (25.692 KM), KJKP Rad (10.997 KM).

Ipak, rekorder po dugovanjima je firma BCC Manegement i to 701 hiljada 910 KM. Kompletan spisak dužnika možete pronaći na ovom linku.

"Toplane Sarajevo koriste priliku da se zahvale svim korisnicima koji redovno izmiruju svoje obaveze plaćanja usluge zagrijavanja, te ujedno još jednom pozivamo korisnike koji duguju Toplanama da se obrate centrima za korisnike Preduzeća radi izmirenja duga, odnosno postizanja dogovora o načinu izmirenju istog, jer redovnim izmirivanjem obaveza grijanja prema Toplanama korisnici direktno utiču na energetsku stabilnost Kantona Sarajevo i poboljšanje usluga korisnicima", saopćeno je.