{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo-osiguranje i dalje među 50 vodećih osiguranja regiona

30.9.2014. u 13:35
33
5
Sarajevo-osiguranje i dalje među 50 vodećih osiguranja regiona
33
Sarajevo-osiguranje i dalje među 50 vodećih osiguranja regiona
Sarajevo-osiguranje, lider na tržištu osiguranja u BiH, je i dalje jedino bh. osiguravajuće društvo među 50 najvećih osiguranja iz regiona jugoistočne Evrope u rangiranju koje je sedmi put provela agencija SeeNews, nezavisni svjetski prezenter poslovnih vijesti i informacija.
Ova agencija je objavila rezultate rangiranja Top 100 najvećih kompanija, banaka i osiguravajućih kuća regiona SEE (Southeast Europe) gdje su zastupljene najznačajnije firme iz BiH, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije i Slovenije.

Sarajevo-osiguranje je za period 2013. godine pozicionirano na 43 mjesto najvećih regionalnih osiguravajućih društava po ostvarenoj premiji.

Prema posljednjim zvaničnim dostupnim podacima za prvih osam mjeseci 2014. godine Sarajevo-osiguranje ostaje vodeće društvo na tržištu osiguranja Bosne i Hercegovine sa 45,5 miliona KM ostvarene premije te tržišnim udjelom kod društava sa područja Federacije u iznosu od 16,5 posto.

Tokom prvih osam mjeseci 2014. godine Sarajevo-osiguranje je riješilo i isplatilo 18,6 miliona KM šteta svih vrsta osiguranja, po čemu je također na prvoj poziciji u BiH, saopćeno je iz ove kompanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: