{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo i Skoplje uskoro bi trebali biti povezani aviolinijom

Klix.ba
24.6.2018. u 16:22
34
52
Sarajevo i Skoplje uskoro bi trebali biti povezani aviolinijom
34
Sarajevo i Skoplje uskoro bi trebali biti povezani aviolinijom
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlasti Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije u procesu su konačne finalizacije planova za uvođenje aviolinije između Sarajeva i Skoplja preko Podgorice.
Prema Nacrtu sporazuma ove tri države, pozvane su sve aviokompanije, uključujući i strane, da pošalju ponude za usluge obavljanje letova koji bi bili subvencionirani, piše EX-Yu Aviation.

"Razgovori o uspostavljanju ove rute su u toku što bi doprinijelo boljoj povezanosti glavnih gradova ove tri države", rekao je ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini Velimir Šljivančanin.

Zvaničnici ovih zemalja vjeruju da će se uspostavljanjem ove aviolinije dati dodatni podstrek za razvijanje turizma i trgovine.

Ranije je makedonski premijer Zoran Zaev kazao da će ovaj sporazum biti proslijeđen svim aviokompanijama koje posluju u regionu. On je dodao da bi se regionalnoj inicijativi mogla pridružiti i Bugarska.

Jedina strana kompanija koja je obavljala letove na pomenutoj relaciji je Flydubai, koja je prošle zime uvela sezonske letove na relaciji Sarajevo - Podgorica. Nekadašnja državna aviokompanija BH Airlines letjela je na liniji Sarajevo - Skoplje nekoliko godina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: