Privreda
10

Sajam nazvan u čast Kemala Montena: "Jedne noći u decembru" još danas u Banjoj Luci

Anadolija
(Foto: Anadolija)
U muzičkom paviljonu banjalučkog parka "Petar Kočić" još danas traje sajam rukotvorina pod nazivom "Jedne noći u decembru", u organizaciji udruženja "Draganasgarden".

Na sajmu čestvuje 25 izlagača, a posjetioci mogu kupiti razne odjevne predmete i dodatke, unikatni nakit, kozmetičke proizvode, dekorativne predmete i slično.

Sajam, na koji je ulaz slobodan, otvoren je u petak, od kada dva puta dnevno vila najmlađima čita bajke, Djed Mraz je redovan posjetilac, a na početku sajma jedna djevojčica je nagrađena za najljepšu priču o sjećanju na jednu noć u decembru.

Dragana Pranjić, predsjednica udruženja "Draganasgarden", kaže da je sajam nazvan u čast kantautora Kemala Montena i njegove divne pjesme "Jedne noći u decembru", a taj izbor izazvao je čitavu lavinu pozitivnih reakcija.

"Romantika, divno druženje, sjećanje, toplota, unikatni radovi, da ljudi koji posjete naš sajam dobiju mogućnost da stvore jednu novu sliku. Sve je komercijalizovano, a mi se trudimo da omogućimo Banjalučanima da poklone jedni drugima unikatne stvari, stvari koje imaju vrijednost, ne novčanu, nego ljudsku, da je u pitanju rukotvorina u koju je uložen trud", kaže Pranjić.

Dodala je da će radovi članica udruženja biti izloženi i u Zimzogradu, na Trgu Krajine u Banjoj Luci tokom sljedećih mjesec dana.