{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rudnik Kreka: U rad pušten remontovani bager SRs 402

6.6.2012. u 13:08
1
7
Rudnik Kreka: U rad pušten remontovani bager SRs 402
1
Rudnik Kreka: U rad pušten remontovani bager SRs 402
Nermin Nikšić, predsjednik Vlade FBiH, dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH i Rešad Husagić, direktor Rudnika uglja "Kreka", pustili su, na platou Rudnika "Dubrave", u rad remontovani bager SRs 402 15/1,5
U generalni remont bagera uloženo je 4.705.764,45 KM (bez PDV-a) a finansiran je sredstvima JP EPBiH, u okviru procesa dokapitalizacije rudnika, koji su u sastavu Koncerna EPBiH.

Nermin Nikšić, premijer FBiH istakao je značaj ulaganja JP EPBiH u rudnike i naglasio da će Vlada FBiH zajedno sa JP EPBiH nastaviti aktivnosti na realizaciji programa dokapitalizacije rudnika u cilju njihove modernizacije, humanizacije rada i povećanja produktivnosti. Ovom prilikom premijer je komoratima RU "Kreka" čestitao na iskopanoj milionitoj toni uglja.


"Puštanjem u rad bagera SRs 402 15/1,5 Javno preduzeće Elektroprivreda BiH ukupno je u RU 'Kreka' investiralo blizu 19 miliona KM od planiranih 53,6 miliona KM", rekao je Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH.

"Remont bagera SRs 402 omogućit će RU "Kreka" uspješnije ostvarivanje planskih rezultata, povećanje produktivnosti i humanizaciju rada. U rudnike, koji su u sastavu Koncerna EPBiH, ukupno će biti investirano 204 miliona KM. U proceduri su nabavke u vrijednosti 70 miliona KM, ali ono sa čim smo suočeni i na šta objektivno ne možemo utjecati jeste sporost u realizaciji naših planova iz procedura Zakona o javnim nabavkama", naglasio je ovom prilikom Grabovica.

Remontovani bager ostvarivat će prosječnu proizvodnju od 800m3 čvrste mase po satu, čime će se povećati ostavrivanje planskih zadataka na proizvodnji otkrivke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: