Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mirna Bosna.
Rudnici uglja u koncernu Epbih,svakog mjeseca prave milionske gubitke!Znate zbog čega?Zbog neispunjavanja zadanih normi...I još traže povećanje plata!Ovo samo kod nas ima!Ko će izmiriti dugovanja rudnika?Samo da podsjetim,nisu velika,ali,eto...Samo milijardu maraka!
A sta je sa PRODUKTIVNOSCU.Sta je sa realizacijom plana.
Najbolji premijer FBiH Fadil Novalic. Za razliku od proslih premijera i politicara sisao je u jamu,bio sa rudarima. Mozemo mu zamjeriti da se pred kamerama ne snalazi najbolje,ali ova Vlada ima najbolje ekonomske pokazatelje. Sistem je kod nas nazalost previse komplikovan. Operacija "kula" nije prosla i nadam se da nece proći.
Svima veće plate. Puni budžeti zbog PDVa na divlje cijene koje nabijaju njihovi stranački donatori. Vraćaj pare narodu! Svima.
Sto kaze jedan rudar, samo nas je 30 % rudara pravih koji silaze u jamu, ostalih 70 su ovi sto setaju po krugu i kancelarijama... A povecanjem su obuhvaceni svi, jer se radi o kolektivnom ugovoru. I zato je ovih 70 % i protestvovalo i ucjenjivalo obustavom, da bi dobili povecanje zajedno sa pravim rudarima...
svi fizicki radnici, i rudari, i gradjevinari, i tesari, i svi koji rade teske poslove krvavo zarade svoje plate. Ja znam kako je po vrelinama nositi da ti ledja odpadnu, i malo je para kolko god kad ti obole ledja
Daj svima bahilu samo firmi ZRAK Medak nista Petepusti je nekome drugom kad si balvan
Pred izbore daji a poslije dizi kredit ili u stečaj
Opet po rudarima više je lezihljebovića nego pravih rudara proizvodnih radnika.
Kako je linearno povecanje ako su svi dobili po 230 KM ???
Kako je linearno povecanje ako su svi dobili po 230 KM ???
Kako je linearno povecanje ako su svi dobili po 230 KM ???
Kako je linearno povecanje ako su svi dobili po 230 KM ???
Pa linearno valjda znači da je svima povećanje plate jednako tj.svaki uposlenika će dobiti veću platu za 230km
Pa ovi svaki mjesec strajkuju i povecavaju im se plate ma mrsh. Trebamo i mi izaci na ulice sto smo na birou
ma samo 30 marki sat, jeftinija izvozna cijena struje nego domacim potrosacima
Ko nema pojma evo ja cu vam rec rudari izadu oko 2000 km plate kakvi crni 500 sto ovi pricaju pustite ih