Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kolika je pokrivenost uvoza izvozom - to su jako bitni pokazatelji, a ne sveukupna trgovinska razmjena. Takodjer, koliko se u Srbiju izvozi iz BiH, tj. koliko iz FBiH, a koliko iz RS-a, te takodjer kakav je tu omjer uvoza i izvoza jer ovako iznesena informacija je nepotpuna i bezvrijedna. Zelimo imati cjelovitu sliku te suradnje koju u nacelu pozdravljam, ali zelim da i moja zemlja, tj. entitet u kojem zivim, prosperira, a ne samo da bude konzument.
@Croatinho Sta se javljas kada blage veze o ekonomiji nemas? Trgovinski deficiti nista ne govore o ekonomskoj situaciji zemlje, na kraju krajeva najbogatija dva naroda su Singapour i Hong Kong, dvije drzavice bez ikakvog izvoza, pa im narodi bolje zive od Kineskog koji izvozi vise od bilo koga drugog. Ako hoces da znas kakvo je stanje ekonomije sve sta se treba gledati jeste stopa rasta (uzasna), stopa nezaposljenosti, prosjecna plata i vrijednost potrosacke korpe.
@Croatinho Srbi su bosnjama ubili 65 000 ljudi zauzeli 75 % BiH , protjerali 800 do milijun ljudi, Uzeli pola BIH za sebe . Hrvati su ubili 5 tisuca Bosnjaka, nisu uzeli nista teritorija, oslobodili veliki dio Bih, primili sve izbjeglice ,lijecili desetke tisuca ranjenika, naoruzali i opskrbljivali Bih cak i za vrijeme sukoba(nije u povjesti rata zabiljezeno) Svejedno vidim nitko ne poziva na bojkot Srbije a Hrvatsku se mrzi ????
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Roba iz Srbije jeftinija nego nasa vlastita. Toliko o robnoj razmjeni.
Znaš li gdje možeš naći ženu za jednu noć? Idi u > > > www.Bredhot.Com
nije puno razlika samo 2 milijarde u plusu srbija ,strategija BIH ekonomije nema nikakvog smisla unistis svoje dabi drugi brstili
@ajlaivic Kupovati samo domace,ono cega nema moze se i bez toga prezivjeti.
mi smo glupi i ostali narodi se mrze ali su makar bogati, npr. Japanci i Juzno Korejnaci ratovali su i izmedju njih nisu sjajni odnosi, ali su bogati, a ima jos primijera dosta, da je tako barem ovdje,
@gooUser1563128689 Japanci i Korejanci imaju IQ 100+, a Bosna i Srbija ispod 90 - to je razlog
Ova statistika sama po sebi nista ne znaci niti govori........
Niste interesantni srbi!Da je o hrvatskoj bilo bi 100 komentara!Zato, samo sutite i svoj poso..
kupuj iz smrdije više nego naše domaće, e glupi bošnjo
@poiuzt jos kad vidim da mnogi imaju pink tv u kuci,gadi mi se
Zasto dolari, postoje valjda i KM?
Na štetu BiH, naravno.
ne vidim o kojem se omjeru radi, ili ste to mudro presutili...
Disbalans - po principu snadji se....haha.
Kad seljačine ne znaju pročitati gdje se šta proizvodi, pobio mu pola familije, kae "voda prolom najbolja" , a dragi Bog vodu stvorio bez mirisa i ukusa, ne moze biti bolja ili losija, sva ista, samo jel hladna i iz kakve cijevi dolazi, ali eto..