{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Recertifikacija Halal standarda u Bimalu

29.10.2015. u 12:13
67
21
Recertifikacija Halal standarda u Bimalu
67
Recertifikacija Halal standarda u Bimalu
U brčanskoj fabrici za proizvodnju jestivih ulja Bimal d.d. uspješno je provedena treća recertifikacija Halal standarda, u skladu sa kojim Bimal proizvodi od 2012. godine.
Bimal suncokretovo ulje, koje nosi oznaku halal proizvoda, vodeći je proizvod na domaćem tržištu, ali bilježi i sve veći prodor na tržišta jugoistočne Evrope te Bliskog Istoka.

Posjedovanje Halal certifikata otvorilo je pristup mnogim tržištima, među kojima je najznačajnije tržište Turske, na kojem Bimal u posljednje dvije godine bilježi stalni porast izvoza.

Rast izvoza doveo je do otvaranja vlastite firme za distribuciju na području Turske u junu ove godine, a značajno je širenje i na druga tržišta Bliskog Istoka među kojima izdvajamo Sudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Jordan i Izrael. U planu je dalje širenje na području Bliskog Istoka, ali i centralne i jugoistočne Evrope.

Halal standard počiva na preventivnoj proaktivnoj metodi i kompatibilan je sa drugim međunarodnim standardima koji uređuju oblast kvalitetnog upravljanja proizvodnjom (ISO, HACCP i drugi). Karakteristike halal proizvoda su zdravstveno ispravni proizvodi u skladu sa islamskim propisima, a dodatna kontrola kvaliteta garantuje sigurnost proizvoda koje Bimal proizvodi.

Danas je Bimal opremljen najsavremenijim postrojenjima i sa modernom proizvodnom tehnologijom svrstava se u sam vrh proizvođača jestivih ulja u regionu. Sa svojim proizvodima od suncokretovog, sojinog i sjemena uljane repice, Bimal spada u red najmodernijih fabrika ulja u jugoistočnoj Evropi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: