Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo mi liči na klasičnu dogovorenu tendersku namještaljku. O čemu se radi: dogovor sva 3 učesnika na tenderu. ja idem sa ponudom 10 miliona, moj kompanjon sa 5 miliona i naš treći jaran sa 2 miliona. Na kraju ja odustanem, moj drugi jaran također i naš treći ga kupi za 2 miliona. Kako ne postoji minimalna cijena (prag) kupuje onaj sa preostalom ponudom tj. 2 miliona. Eventualni troškovi tenderske dokumentacije su minimalni u slučaju odustajanja (možda 1000 maraka ako ne i manje) u odnosu na veliku vrijednost imovine i svega ostalog (zemljiste i oprema)koju smo dobili (ja i jarani) za u ovom slučaju 2,2 miliona. Bravo za sud. Ko ne vjeruje nek provjeri.
ima i vic na sličnu temu ... a ovi to mislili zaprave napravit
Zar je moguće da se pojam "razvojna" ikako veže za BiH.
treba vidjeti i razloge ukidanja rjesenja o dosudi za 2.2 mil KM.zakon kaze da na zadnjoj prodaji moze se kupiti bez ogranicenja najnize cijene, ali i kant.sud ima praksu da bas to i ne dopusta pa uvede ogranicenje najnize cijene, a sad i po zakonu ne moze se za takvu najnizu prodati bez saglasnosti porezne.ogranicwnje recimo bude 1/4 procjene sro bi bilo preko 6 mil KM pa moguce da od ovakvih prodaja ne bude nista.ovo su vjerovatno razlozi ukidanja al treba vidjeti odluku
bilo bi dobro da se agrokomerc proda ali na posten nacin i nekom ko ce da pokrene proizvodnju i zaposli ljude
Iz pouzdanih izvora sam saznao da je to kupio neki sandzo "DOKLE VISE"😆
Fikret se srbima šulja okolo. Vidjećemo posolije izbora.
Rješenje po kojoj je Razvojna banka kupila 25 miliona za samo 2 miliona (a i to je pitanje čijih para). Po toj logici stvari krug onih koji su prijetili Imamoviću je sužen. Ali gdje počinje Bosna tu nestaje logika.
Ko stoji iza Razvojne banke, jer ocito je mafijasi i reketasi guraju.
Zanimljivo...F.Abdić će biti načelnik V.Kladuše...vjerovatno će biti svašta....
agrokomerc treba vratiti radnicima
Proda Fadil i naše gaće, a đe neće Agrokomerc svojoj stranci !