Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...ali i milionska potraživanja. 99% potrazivanja se odnosi na fiktivne dodickove firme, koje ispumpavaju kes iz rafinerije do konacnog katanca.
Kako si ti nama samo pametan,Dodikove firme ispumpavaju novac iz ruske rafinerije ,bas su ti rusi glupi :))))
Ne gomilaju oni gubitke nego izvlace novac iz firme kao i svaki put do sada. Isto kao i Birac u Zvorniku i mnoge druge firme koje su planski unistene.
Ovo me podseca na na nadrealiste i njihovu tvornicu za proizvodnju nista. Samo sto ovi ode proizvode gubitke to je razlika
Gdje god u svijetu, kada firma dođe u takvu situaciju da bi mogla POČETI poslovati negativno, sve se iz temelja promijeni ili se proda dok se može da je neko drugi izgradi bolje. Kod nas se akumulira dug do te mjere da estonci ili ko drugi može kupiti firme za 1KM
Plate 1 KM, da se ne bi firma zaboravila u bilansi, a sa 1 KM kupe i gubitak od 0 do 100 miliona KM, kao sto je bilo i sa Energopetrolom, Biracom, Rafinerijom Bos. Brod, ...
Tako to ide a dobiju kupci još mnoge ustupke od države, posebno ako se da na kafu :D
Dodik zar je moguce da se u vasem entitetu posluje negativno! Prema vasim hvalospjevima vi ste svicarska na balkanu
Oni bi to istražili, ali kad bi smjeli. Vožd bi ih sve porezo ko kukuruze. Ko je smio nešto reći gadafiju, sadamu, miloševiću...... To će sve platiti taj isti narod koji mu pljeska i podržava njegove hirove. Ali izlaz će biti ubrzo, samo vožd ne zna gdje bi otišao: u Rusiju gdje su mu pare i sigurnost, ili na Kipar gdje su mu pare, sunce i gole cure.
Na Kipru nema nista, jer je drzava svima, koji su imali vise od 100.000€ uzela SVE da bi spasila banke. Tamo se dobro zezno! ;-))))
Za Gadafijem i Sadamom danas plaču mnogi. Gdje ćeš njih porediti sa miloševićem.
....ali zato istrazivanja su pokazali da tajkuni koji kontrolisu rafineriju ostvaruju enormne multimilionske profite
Skupa ruska ljubav
Mislim da je ovo jedina rafinerija nafte na svijetu koja je u gubitku... Žalosno. Da sutra pronađu najveći rudnik zlata u evropi ispod Bjelašnice mislim da BiH ne bi imala nikakve koristi od toga.
Upravo sam maloprije malo studirao strane portale. Vecina svjetskih rafinerija ne posluje u minusu, ali nemaju ni veliku plus, dakle vecina ima neku pozitivnu nulu. Razlog: energetske firme zaradjuju pare putem prodaje nafte na benzinskim pumpama i samim tim zele sto nize cjene i time ucjenjuju rafinerije da im prodaju sto nizu cijenu goriva. Vecina naftnih kompanija djeluje kao holding: sto znaci, iako je rafinerija na primjer dio Shell-a, pumpe od rafinerije kupuju destilovane proizvode. To je razlog, da rafinerije same imaju vrlo malu dobiti i posluju vecinom u minimalnom plusu. Medjutim, u svijetu gotovo da i ne postoji rafinerija koja posluje u velikom minusu. Zastrasujuca je cinjenica, da Rafinerija Bos. Brod, koja spada u red malih rafinerija, ima minus od nenormalnih 500 miliona KM. To je bolesno i znak, da se vrse malverzacije, jer firma majka, nikada ne bi dozvolila da firma kcerka ima toliki minus, jer bi odma doslo do mijenjanja menadzmenta i cijelog tima...
A gdje je Bosnjak-pravoslavac Dodik danas kad se obavjestava da je Rafinerija smanjila broj zaposlenih iako to ugovorom ne smije??? Gdje je sad da "sijece" vrpce??? Da budem ISKREN, nasa govna u Federaciji nisu BOLJA, ali cim se vidjelo sta INA radi da Energopetrolom, odma je trazeno ponistenje privatizacije!
Dodik : JA sam zaslužan za rafineriju i telekom! To su milijarde!
U Sumskoj samo Rafinerija ima veci gubitak nego sve vece firme u Federaciji koje su pod stecajom! Van zdrave pameti, da je Rafinerija u gubitku...
Zna DoDick šta radi i kako se pljačka vlastiti narod. BOŠNJACI - pravoslavci, znam, nije vam lako, ako dođete TOBE more bit da vam pomognemo ako ne ondak idite u šator đe VOŽD peva i ...dišite.
Pomagali smo određenoj populaciji. Pomagaćemo opet, ako budemo imali s čim da pomognemo. Još malo svi ćemo gologuzi hodati.
aaahihihihihihiiii...po ko zna koji put bosnjaci se brinu za srpsko-ruske rafinerije.......dajte nam malo sadake,pomrijesmo od gladi :)))))))
Mozda zato sto Rafinerija indirektno ugrozava kredibilitet Marke, posto sa vama, Bosnjacima-pravoslavcima, imamo zajednicku valutu MAJMUNE!
Rafinerija nema apsolutno nikakve veze sa vrijednošću KM, jer se ista vještački održava. Ipak, lijepo što se "bošnjaci" "brinu". Doduše opravdano, ipak se mora priznati, jer je bezobrazna malverzacija očigledna.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Rafinerija nafte u Bosanskom Brodu i u ovoj godini gomila gubitke -Ma nije moguce!