Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vidim zahutkala se situacija oko Rafinerije. 17 godina radim u Rafineriji u Brodu u proizvodnji gdje trenutno primam redovno platu oko 1100 KM imamo regres oko 1000KM božićnicu uskrsnicu po 145 km topli obrok prevoz na posao i sa posla kući itd.... A što se tiče minusa to su gospodo INVESTICIJE za bolje sutra i naravno to će rafinerija u narednih par godina sanirati.
U cijelom svijetu naftna industrija je jedna od najprofitabilnijih, jedino kod nas je ta ista u gubicima....zato je kradja jedna od najrasirenijih sposobnosti ......
Da: NAFTNA INDUSTRIJA - ukupno od izvorista nafte do krjanjeg kupca. Medjutim: vecina rafinerija sama po sebi je u gubitku u cijelom svijetu. Iz tog razloga mnoge firme (Shell, OMV, BP,...) imaju svoje i rafinerije i pumpe! U BiH su naftasi bogati, to jeste vlasnici pumpnih stanica. Siromasna je samo rafinerija.
Energetski sektor generalno je sektor sa najvecim rastom i sa najvecim zaradama. Zaista je stvar naucne fantastike kako jedna naftna rafinerija moze uopste biti u gubitku kada znamo da sve rafinerije na planeti posluju pozitivno. I jos placaju clanke ovdje i fale se kako su malo smanjili gubitke....
Pale cijene na Gazpromu, a Gazprom = Bosanski brod...
Da li nam ovi iz rafinerije mogu objasniti, kako jedna rafinerija koja ima malte ne vlastito trziste, moze poslovati sa gubitkom?
Neznam kome se pravdate,ustvari znam,folirate narod.Dzaba vam placena obavjestenja kad je rafinerija u bankrotu,i da nije politicke podrske od snsd-a,odavno bi odgovorni bili iza resetaka.
Zato je prihod Optima grupe 600 miliona evra.