Privreda
63

Radovi na garaži šestosjeda Skočine na Jahorini privode se kraju

SRNA
Građevinski radovi na izgradnji garaže šestosjeda Skočine na Jahorini bit će završeni narednih dana, nakon čega će italijanska firma "Lajtner" pristupiti montaži opreme.

Portparolka Olimpijskog centra Jahorina Zorica Jovanović rekla je Srni da će stavljanjem garaža u pogon do nove skijaške sezone, uslovi za skijanje na stazi Skočine biti poboljšani.

Ona je naglasila da je na Jahorini sve spremno za narednu zimsku sezonu, staze su očišćene, a završen je i remont vertikalnog transporta.

"Imamo prve najave gostiju iz Srbije, Hrvatske, a ove godine najavljene su i organizovane grupe gostiju iz Češke, Poljske i Mađarske", istakla je Jovanović, dodajući da će ove godine na Jahorinu doći i prve grupe gostiju iz Rusije čemu je doprinijelo ukidanje viza.

Prema njenim riječima, cijene sezonskog ski-pasa sa slikom od sutra pa do 30. novembra iznosit će 450 KM za odrasle, a za djecu 270, a ski-pas "30 sati" za odrasle koštat će 207, a za djecu 148 KM.

Jovanović je naglasila da će od 1. decembra cijene ski-pasa sa slikom iznositi 700 KM za odrasle, a 445 KM za djecu, dok će cijena ski-pasa "30 sati" ostati ista.

"Cijena polupansiona ove zimske sezone kretaće se od 66 do 88 KM u zavisnosti od vremenskog perioda", rekla je Jovanović, istakavši da će za goste hotela Bistrica, koji borave pet i više dana, odobravati ekstra popust na ski-pas od 20 posto.

Ona je podsjetila da Jahorina raspolaže sa 20 kilometara ski staza, sa tri šestosjeda, dva dvosjeda i četiri ski-lifta, ukupnog kapaciteta 12.000 skijaša na sat.

Jovanović je navela da se na Jahorini osnježava više od tri kilometra skijaških staza.

Ona je dodala da Jahorina raspolaže sa 2.500 ležajeva u hotelima i isto toliko u privatnom smještaju.