Zadovoljan stanjem
180

Radovan Višković: Izuzetno pozitivni ekonomski pokazatelji u RS-u

SRNA
Radovan Višković (Foto: D. S./Klix.ba)
Radovan Višković (Foto: D. S./Klix.ba)
Premijer Republike Srpske Radovan Višković (SNSD) istakao je danas da su sadašnji, izuzetno pozitivni ekonomski pokazatelji u Republici Srpskoj, rezultat mjera vlade u vremenu pandemije koronavirusa, čiji je cilj bio podrška zdravstvu i realnom sektoru.

Višković i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović (SNSD) razgovarali su u Banjoj Luci sa rezidentnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda u Bosni i Hercegovini Andrewom Jewellom o dosadašnjoj i budućoj saradnji, saopćili su iz Vlade Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano o trenutnoj ekonomskoj situaciji te naglašeno da su pozitivni indikatori ekonomskog rasta u Republici Srpskoj.

Višković je podsjetio da su, kako je naveo, pravovremenim i efikasnim mjerama Vlade Republike Srpske sačuvana radna mjesta, privredni subjekti i ekonomija.

On je informisao rezidentnog predstavnika MMF-a u Bosni i Hercegovini o rebalansu budžeta za ovu godinu i istakao da su poreski prihodi za skoro 238 miliona KM viši u odnosu na planirani budžet za ovu godinu.

Višković je zahvalio Jewellu na finansijskoj pomoći MMF-a Republici Srpskoj od 200 miliona KM.

Jewell je, kako su saopćili, pohvalio mjere Vlade Republike Srpske koje su pomogle privredi i zdravstvenom sektoru u vremenu pandemije, ocijeniviši da su mjere dale uspješan odgovor na krizu.

Na sastanku je razgovarano i o vakcinaciji stanovništva protiv koronavirusa i navedeno da je neophodno vakcinisanje što većeg broja građana kao najučinkovitijeg načina prevazilaženja pandemije.