Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nesuglasice nisu otklonjene. Fabrika se raspada, nema nikakvih ulaganja u obnovu.Indijac uzima svu zaradu i ne postuje potpisani ugovor a vlada TK kao vecinski vlasnik to odobrava. Cak mu je priznat ineki gubitak od preko 200 miliona KM koji je izmisljen a kupovinu sirovina prikazuje kao ulaganje u firmu. O svmu ovome u vladi nece da razgovaraju vec ignorisu predstavnike sindikata. A ovo sto je sud zabranio nije strajk vec protestno okupljanje da se javnosti skrene paznja. Fabrika radi, proizvodi izlaze a sirovine ulaze u krug ,dakle sve funkcionise i kako to moze biti strajk. Ovo sto se desava u GIKILu je scenarij DITE, Konjuha i drugih unistenih firmi, samo je pitanje vremena. Dakle nije u pitanju topli obrok vec spas firme i radnih mjesta.
Tačno. Samo što bi bolja usporedba bila tvornica glinice Birač, koju su rusko-litvanska braća dovela u ravan na sličan način.
Stoja peskesa,nije lose.
Kako ovo da primaju naknadu za hranu i imaju internu kuhinju? Zar to nije protiv zakona?
protiv zakona je tebi koji to ne razumijes, topli obrok im je oko 10KM, medutim 4ode na tu ishranu a ostatak im se isplati. Jer ti ljudi rade u smjenama i nisu u mogucnosti ici hodati za ishranom, zato jefu u sbojim kuhinjama. a i da jesu u mogucnosti da hodaju sta mislis kako je jesti salamander svaki dan. naravno da ce biti i onih koji ce reci da je meni bogdom i salamandera, ali nije bit u tome sada.