Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sto bi rekli politicari nista bolje od bijelog hljeba
Austrija je izgradila sve i svašta, "muzla Bosnu", ali je i dovela na rang modernih država, Kraljevina SHS (kasnije Jugoslavija) tek Narodnu banku i još 1-2 javne zgrade - oni su samo "muzli". Car Franjo Josip nam je bio pravi otac, Karađorđevići oćusi koji su silovali dijete Bosnu.
Sad kad vidim kroz kakve mašine prolazi tijesto, jedino me tješi što se hljebovi ispeku, mada i to slabo...
Da Princip ne ubi Franju, da I svjetski rat ne poce, eeee danas bi bili istinska evropska drzava, clanica EU..Sta cemo tako nam grah pao, i jos uvijek se glozemo, vrijedjamo, prijetimo....Pa narode, vi koji se dicite srpstvom, hrvatstvom, bosnjastvom, kada cete shvatiti da htjeli ili ne morate zivjeti zajedno, to je Bosna, druge vam nema. Pa sto prije "zakopate ratne sjekire, popusite lulu mira" bice bolje, krenuti cemo u buucnost ako nista za generacije koje dolaze da im bude bolje i ljepse.
Vrhunski Evropski urbanizam, arhitektura, majstori, putevi, željeznice, svaka građevina i razni objekti su umjetnost, nezamislivo, Sarajevo može i treba da se ponosi i sa takvim bogatstvom, ko ima o tom pojma, a sve stade kako stiže Princip iz Beograda i od kad nakon prvog rata nastade Kraljevina do 41-e bila je velika nezaposlenost i siromaštvo i u Sarajevu je izgrađena samo zemaljska banka.
Pa da se ne kaze da u kalifatu dzabe dignuse spomenik okupatoru Francu inace i danas flase po wc imaju.
hvala sarajevskoj velepekari.
Student nije zapalio zito! Lajte kere Jakobsfelda.
Sa Jugoslavijom se pokusalo, nije islo. Oslovljavati nesto sto je izgradjeno za vrijeme Austro- ugarske uprave Jugoslovenskim,nije korektno.Nismo imali srece da nam je do danas Austro-ugarska uprava, mi ocito ne znamo napraviti normalnu vlastitu upravu.
https://www.facebook.com/NajKlixKomentari/
Nema boljeg hljeba od Klasovog ,ovi iz privatnih pekara ,isto spuzva.
"U ratu smo proizvodili u nenormalnim okonostima, bez brašna, soli, kvasca, plina, nafte. Uprkos tome, nijedan dan nije se desilo da nema hljeba"" - Pa kako su bez brasna pravili ako nije bilo brasna, a ni jedan dan se nije desilo da nema hljeba. Od vazduha mozda.
Mene hvata nostalgija za Austro-Ugarskom, eh kakva je to drzava bila. I sad dok tulumaris sarajevskim ulicama s lakocom uocavas razliku primitivne arhitekturu pravokutnih i bezlicnih zgrada izgradjenih tokom jugoslavenske uprave nad BIH i Austro-Ugarske arhitekture ispunjene bogatim ornamentima.
@veselasova Koje so ti godiste pajdo 1890-1900?
Srbine grijesis, jugoslavija nije znala okrecit sto je Austro-Ugarska izgradila.