Komentari (257)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nemate sta po Sarajevu posten svijet maltretirat, znate gdje su im kuce (vile) pa tamo protestujte
ja bi vam dao ku rac da izbijete oci pa majku vam je bem niste zadovoljni nicim
ko god dira mog precjenika bakira je bem mu majke
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Kriminalac napravi utaju poreza, opljacka drzavu i sl., zaglavi robiju. Prvi komentar 50% raje boli ga briga hadzija, kad odrobija ceka ga lova. Malinar zasadi maline da prezivi, pojaca penziju ili mizernu zaradu, sve posteno radom, ne krade, ne ostecuje drugog, ne zagadjuje okolinu i prvi komentar fukara seljacka hoce da se obogati na brzinu. Stvarno smo kvaran narod.
Vidi se da se malinama bave glupi ljudi, pa ako svaki drugi sadi i izvozi maline kako ocekujete da cijena bude visoka ???
Dosta ih zagađuju, tako što uništavaju pčele prskanjem malina protiv štetočina.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
KAKO DEMOBILISANI BORCI IZ TUZLE DOĐU U SARAJEVO-ZEMLJAK BUKVAREVIĆ REKAO U TUZLI TREBA MI 100 DEMOBILISANIH BORACA I KOJI NISU SAMO NEK SE POJAVE PRED VLADOM -DA TRAŽIM OD VLADE 100 MILIONA.TRAŽILI SU 325 KM .BORAČKI DODATAK-A DOBILI SU INVALIDNINE I PENZIJE DA SE NEPOVEČAVAJU I NESMANJUJU 5 GODINA.JEBO LUD ZBUNJENOG-SAD IM BUKVAREVIĆ ISPLACUJE DNEVNICE.-JOŠ JEDNA ŠUPLJA SDA
Meni ovo sve lici na to da ljudi ne razlikuju socijalizam i kapitalizam:u kapitalizmu KOJEG STE TRAZILI nema to da drzava brine za malinare,poljoprivrednike i sl.Ima lobi,biznismena,vlasnika,udruzuju se,sastaju sa drugima iz drugih zemalja.Drzava nikakav uticaj vani nema na to.Ne znam kontate li vi to?
cupajte maline i posadite ljesnjake.
Svi se sjete Tita i bivse Juge kad ih neko posteno zajebe… a do tada to nazivaju "ispiranjem mozga"… Ebi ga malinari, kapitalizam je sad… Razmisli pa sadi… Ko vam je kriv
@Antimarimahunas …Nisu za dzaba vec da ja i ti imamo prugu i da drzava moze poceti razvijati industriju, sto im je poslije donijelo poslove… To je bila izgradnja poslije rata… Rade li svi roditelji danas negdje, pa makar i za dzabe? U stvari i oni sto rade nemaju za zivot, tako da im i to dodje kao da rade za dzabe. Pitaj malinare ako mi ne vjerujes…
E da je ovim malinarima za mjesec da zarade 20.000 i ostalih jedanest mjeseci da hlade muda, e ne ide to tako seljak-proizvodac u EU radi 365 dana, moj bosnjo grdno si se zajebo. Nego ti zasuci rukave jos vise.
Malina je zdravo voće. Od nje se može praviti i bezalkoholni sok čija je konzumacija dozvoljena od strane islama. Zato vlada federacije treba da subvencioniše cenu maline do 5 KM.
Ovdje je situacija jasna, mogu proizvođači tražiti i po 100 KM po 1 kg proizvoda, no svaki proizvod ima svoju cijenu, a cijena je rezultat ponude i potražnje na tržištu. Prije bilo kakvog ulaska u poduzetništvo, potrebno je napraviti elaborat, istraživanje tržišta i onda vidjeti da li je to isplativo ili ne. Stihijska i neplanska proizvodnja može samo slučajno donijeti profit...
@Antimarimahunas al niti jedna vlada nema sa tim nista pa je najava protesta ili bilo cega pred vladom potpuno besmislena aktivnost....
@Antimarimahunas ti si uzeo primjere koji nisu uporedivi, recimo od brašna se mogu praviti robne rezerve, jeftinije gorivo svakom odgovara... ali ako se malina kao kvarljiva roba pojavi za 300% više u ponudi, a u isto vrijeme proizvodni kapaciteti ostali isti i kad komercijalni sektor nije proširio tržište, cijena pada neminovno. Priznam da se ne razumijem :)
Hajde...kontali ste milione zgrnuti. Pored zvijezda granda i licnih trenera, u krug ulaze i uzgajivaci malina.
Po komentarima vidite da u Sarajevo niko dobrodosao nije od arapa, sandzaklija, istočnjaka,hercegovaca, krajisnika svakom se ovdje mahana nadje...
Vidi vidi, jos i ovi hoce poticaje! Pa ovo nem u pm...
6 maraka 100 grama u evropskoj uniji. Treba da traze 10 maraka po kili. Komunizam je bio pencilin za ove kapitaliste. Narod na prvo mijesto ili su mogli u pm da odu.
okrenite se zapadu ,trazite sheme i izvozite neovisno o usrane tkzv drzave
Da se hoce krenut na proteste za sve kao sto su malinasi krenuli jedan za drugim da proizvode maline. Mozda bi i oborili vlast kao malinasi otkupnu cijenu.
Seljake i treba qarati kad su glupi ko ona stvar.. formiraju se zadruge, cijena otkupa dogovori 1 dana unaprijed ili nastupis ovako samostalno i riskiras svoj trud za bud zasto ala kladionica.. sad krivo Sarajevo.. krivo je more
Ko se moze dogovoriti sa nasim prokletim pliticarima??? Umejsto da sirotinja dahne napokon i da zaradi koju marku, da moze i iduce godine uloziti, a ti da ubireš porez od izvoza i novog uroda...nas prokleti gladni politicar, mora ODMA da otme, jer mu je malo da ima marku na kili, mora odma uzeti dvije i po, a radniku bi dao pola, a od tih pola da taj kupi novi materijal, plati radnika i ulozi u novu sezonu.
@vasastranka ovo je striktno biznis.. veliki 'pojedu' male ako mogu.. klas i ostali domaci ce platiti sto manje (biznis) za maline.. drzava ne daje subvencije zato moras da povedes racuna o trzistu/plasmanu.. dogovris otkupnu cijenu unaprijed 1 godinu dana, min 6 mjeseci a ako ne dogovoris onda se kockas i prepustas na milost i nemilost velikih biznisa ili zasadis nesto drugo..
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Imaldje kakvog poticaja, dzabali?