{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Profesionalci žele urediti tržište nekretnina u BiH

A
30.4.2013. u 18:27
8
15
Profesionalci žele urediti tržište nekretnina u BiH
8
Profesionalci žele urediti tržište nekretnina u BiH
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Sarajevu je formirano Udruženje profesionalaca u oblasti nekretnina. Kako izvještava novinar agencije Anadolija, riječ je o novoformiranoj asocijaciji koja je okupila najveće eksperte iz Bosne i Hercegovine u ovoj oblasti, a s ciljem uvođenja reda u oblast nekretnina, jedan od najznačajnijih privrednih sektora.
Promocija novoosnovane asocijacije održat će se početkom maja u Sarajevu. Promociji će prisustvovati prvi ljudi banaka, međunarodnih revizorskih kuća, profesori, predstavnici nadležnih organa vlasti, kao i vlasnici i menadžeri vodećih bh. kompanija.

Projekt je pokrenuo prof. dr. Muharem Karamujić, jedina osoba u BiH koja je član uglednog Kraljevskog instituta RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) Velike Britanije.

"Svaki značajniji kredit u privredi osiguran je nepokretnom imovinom, koja bi trebala biti procijenjena po preciziranim međunarodnim standardima. U tom smislu jako je važno i onome ko uzima kredit, kao i onome ko ga daje, da zna tačnu vrijednost te imovine. Samo u Sarajevu postoje desetine hiljada privatnih kuća i drugih objekata koji nisu legalizirani, što značajno otežava promet tim nekretninama. Ovaj sektor predstavlja ogroman potencijal za ubrizgavanje novca u sistem, što bi sigurno pokrenulo posrnulu ekonomiju. Asocijacija je važna i za definisanje pravih vrijednost u prometu nekretninama kao i mnogim drugim oblastima koje se vežu na ovu granu", kazao je Karamujić.

Projekt je podržao i Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, te je tako omogućeno uvođenje najviših svjetskih standarda u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: