{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Privrednici Azerbejdžana zaineresovani za investiranje u BiH

A
18.2.2013. u 14:23
0
2
Privrednici Azerbejdžana zaineresovani za investiranje u BiH
0
Privrednici Azerbejdžana zaineresovani za investiranje u BiH
U organizaciji Ministarstva za ekonomske odnose RS u Banjoj Luci je otvoren Poslovni forum Republika Srpska - Azerbejdžan, a u uvodnom dijelu foruma predstavljene su mogućnosti za ulaganje u Republiku Srpsku, posebno u drvoprerađivačku industriju, infrastrukturu i turizam, dok su u drugom dijelu otvoreni bilateralni razgovori između zainteresovanih privrednika koji će biti u prilici da direktno dogovaraju saradnju, javio je dopisnik agencije Anadolija.
Predsjednik Vlade RS Aleksandar Džombić kao domaćin skupa istakao je da ovaj forum ima za cilj predstavljanje privrednih potencijala jedne i druge zemlje i dogovor oko međusobne privredne saradanje.

"Azerbejdžan je zemlja s brzorastućom ekonomijom koja je sa svojim investicijama već prisutna u regionu i to je potencijal kojem se mi trebamo predstaviti", naveo je Džombić.

Premijer RS je istakao da taj bh. entitet privredncima iz Azerbejdžana može ponuditi svoje hidropetencijale, poljoprivrednu proizvodnju, drvnu industriju i turizam kao potencijalne investicijske mogućnosti.

Ministar za ekonomski razvoj Azerbejdžana Šain Mustafajev je rekao da je organiziovanje ovog foruma izazvalo veliko interesovanje kod privrednika iz njegove zemlje koje je potvrđeno i njihovim dolaskom u Banju Luku.

"Imali smo uspješne pregovore s predsjednikom RS ,otvorili smo ovaj forum i predstavili mogućnosti investiranja u Azerbejdžan i RS. Želim da istaknem da u Azerbejdžanu postoji velika zainteresovanost za ulaganja u BiH, pa i RS, jer imamo rastuću ekonomiju i velike investicione mogućnosti", naveo je Mustafajev.

Učešće na forumu uzelo je preko 20 azerbejdžanskih i 40 kompanija iz BiH.

Uz Mustafajeva, Poslovnom forumu prisustvuje i zamjenik ministra inostranih poslova Azerbejdžana Halaf Halafov, te ambasador Azerbejdžana u BiH Eldar Hasanov.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: