|

Privredna štampa i TEC unapređuju finansijski i pravni sektor u BiH

Privredna štampa i TEC unapređuju finansijski i pravni sektor u BiH
5
Klix.ba
20.11.2014. u 16:02
0
komentara
5

dijeljenja
Privredna štampa d.o.o. Sarajevo, kao najstariji izdavač stručne literature iz oblasti biznisa, prava i finansija (ZIPS, Poslovne novine i Sudska praksa), na osnovu dosadašnje saradnje sa Agencijom TEC d.o.o. Sarajevo, postigla je dogovor o udruživanju resursa, sa ciljem kreiranja boljih i kvalitetnijih proizvoda, usluga i sadržaja.
Agencija TEC je 2011. kreirala program AFIP kontrole za AFIP d.d. Sarajevo. Preko ovog programa se trenutno podnosi preko 80% završnih računa firmi u FBiH. Pored ovoga, Agencija TEC je vlasnik najveće funkcionalne baze pravnih lica u BiH www.bon.ba.

Udruženje resursa ovih dvaju kompanija ima za cilj unapređenje finansijskog, računovodstvenog i pravnog sektora u BiH. Spoj potencijala dvaju kompanija već donosi novosti na tržište i bogatiju ponudu za korisnike njihovih usluga.

To su već prepoznali pretplatnici izdanja ZIPS, koji će za 2015. godinu dobiti puno više: Odlukom Komisije za računovodstvo i reviziju BiH pretplatnicima ZIPS-a se priznaje osam sati obavezne kontinuirane profesionalne edukacije; dva besplatna seminara, od ukupno šest seminara priznatih kao kontinuirana profesionalna edukacija u trajanju od pet do sedam sati.

Tu je i popust od 10% za ostale seminare i seminare iz oblasti prava, čiji su predavači istaknuti stručnjaci iz oblasti ekonomije i prava. Kao bonus uz sve navedeno je Program alat AFIP kontrole, za pripremu (od ove godine će se moći vršiti i priprema završnih računa) i kontrolu završnih obračuna za pravna lica, budžetske korisnike i udruženje građana. Uz sve to moguć je automatski import podataka u AFIP kontrole iz poslovnih knjiga.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.