Priča o vodi Leda: Od vrela Borak do vašeg doma

Priča o vodi Leda: Od vrela Borak do vašeg doma
33
Piše: R. D.
28.5.2019. u 18:29
56
komentara
33

dijeljenja
1/12 Foto: R. D./Klix.ba
2/12 Foto: R. D./Klix.ba
3/12 Foto: R. D./Klix.ba
4/12 Foto: R. D./Klix.ba
5/12 Foto: R. D./Klix.ba
6/12 Foto: R. D./Klix.ba
7/12 Foto: R. D./Klix.ba
8/12 Foto: R. D./Klix.ba
9/12 Foto: R. D./Klix.ba
10/12 Foto: R. D./Klix.ba
11/12 Foto: R. D./Klix.ba
12/12 Foto: R. D./Klix.ba
Vrelo Borak iz kojeg izvire rijeka Lištica prelijepa je priča, koju trebate doživjeti svim čulima. Mali djelić njega možete kupiti u najbližoj trgovini jer vrijedni ljudi u širokobriješkim pogonima baš s tog izvora flaširaju vrhunsku vodu Leda.
Voda na vrelu je uvijek na osam stepeni, a flaširati i puniti vodu nije lagan posao kako se obično misli, govore nam u Ledi. Mnogo je potrebno truda, znanja i umjeća.

Obilazeći njihove proizvodne pogone svjedočite profesionalnosti, stručnosti i predanosti. Posebna se pažnja posvećuje higijeni i novinarska ekipa, bez izuzetka, mora poštovati stroge zahtjeve - nigdje bez zaštitnog odjela.

Leda je osnovana 2007. godine i prvi je registrovani proizvođač prirodne izvorske vode u Bosni i Hercegovini. Poseban uzlet bilježe posljednjih godina i najbrže su rastući brend u tom tržišnom segmentu. Sve je spremno i za izvoz Lede, ali pažnja je još uvijek usredotočena na domaće tržište.

Ovo je voda izuzetne kvalitete, o čemu svjedoče i mnogobrojne analize odgovarajućih instituta, voda koja po svojim karakteristikama spada u sam vrh kvalitete izvorskih voda, prepuna minerala i bioloških svojstava pogodnih za zdravlje i bolju vitalnost. Kvalitet vode kontrolira se interno u svakom segmentu proizvodnog procesa, a posebno ga ispituje Federalni zavod za javno zdravstvo.

U Ledi nam s ponosom predstavljaju neke nove dijelove proizvodnog procesa, svježe instalirane te pričaju o investicijama koje bi potpuno automatizovale cijeli proces. Puno je planova, ali sve na realnim osnovama, vjera u rad i vlastite kapacitete.

U ovom segmentu nikad se ne može ni preskočiti priča o vodnim bogatstvima naše zemlje, a opet poraznim brojevima uvezenih miliona litara vode. Traži se aktivnija uloga države, zaštita domaćeg proizvođača, ali ne strahuje se za budućnost jer Ledu je prepoznalo tržište.
Prijavi grešku


Komentari (56)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...