{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijeri BiH, Srbije i Crne Gore pozvali na bolju ekonomsku saradnju u regiji

F
9.4.2013. u 16:09
0
1
Premijeri BiH, Srbije i Crne Gore pozvali na bolju ekonomsku saradnju u regiji
0
Premijeri BiH, Srbije i Crne Gore pozvali na bolju ekonomsku saradnju u regiji
Foto: Anadolija
Bolja ekonomska uradnja u regiji, zajednički nastupi na drugim tržištima i definiranje zajedničkih stavova, poruke su koje su danas s otvaranja Međunarodnog sajma gospodarstva "Mostar 2013" uputili premijeri BiH, Srbije i Crne Gore.
"Mi smo susjedne države i gradeći dobre odnose u regiji šaljemo poruku dalje. To otvara mogućnosti zajedničkih nastupa na određenim tržištima i definiranje određenih zajedničkih stavova. Mi smo jednostavno regija", poručio u izjavi za novinare predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda, odgovarajući na upit koja je poruka s Mostarskog sajma na čijem su otvaranju sudjelovali premijeri BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije

"Veliko mi je zadovoljstvo i šaljem zahvalu premijerima susjednih država koji su bili na otvaranju ovog sajma", kazao je Bevanda, ističući zadovoljstvo što je ovogodišnji Međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru zadržao visoku razinu, posebice jer mnogo sajmova u regiji i šire propada.

"Mogu samo poželjeti više poslovnih kontakata i sklopljenih poslova na ovogodišnjem sajmu", kazao je Bevanda.

Srbijanski premijer Ivica Dačić u izjavi za novinare izrazio je zadovoljstvo dolaskom u Mostar, ocijenivši da su ekonomska pitanja jedna o važnijih pitanja u zemljama ove regije.

"Ovih naših nekoliko država, bez obzira što više ne postoji zajednička država Jugoslavija, imaju mnogo više zajedničkih interesa koji nas spajaju, od onoga što nas razdvaja. Zato su i ekonomska pitanja jedna od najvažnijih, jer smo jedni drugima najvažniji vanjskotrgovinski ekonomski partneri", kazao je Dačić.

Dodao je kako se zemlje u regiji trebaju više baviti temama koje su izravno povezane sa životom običnih građana, odnosno da zemlje regije trebaju više međusobno trgovati, imati zajedničke projekte te braniti zajedničke ekonomske interese u regiji ali i šire.

"Nadam se da ćemo u budućnosti biti svi zajedno članice Evropske unije", kazao je Dačić.

Crnogorski premijer Milo Đukanović, komentirajući trenutnu saradnju u regiji, kazao je kako se odnosi u regiji popravljaju te se kroz regionalne inicijative uspostavlja viši nivo saradnje.

"Mislim da je saradnja dobrodošla zbog definiranja zajedničke regionalne pozicije zemalja zapadnog Balkana u odnosu na europske integracije. Vidimo kako se u integracijama u posljednje vrijeme mnogo toga mijenja, a većina toga je generirana globalnom ekonomskom krizom. Zbog toga je komunikacija unutar regije važna i dobrodošla", poručio je Đukanović u izjavi za novinare.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: