Privreda
0

Predstavljena nova kampanja Udruženja Kupujmo i koristimo domaće

Klix.ba
Danas je u hotelu Holiday privrednicima iz Bosne i Hercegovine prezentirana nova, peta kampanja udruženja Kupujmo i koristimo domaće.

Kao i dosadašnje četiri kampanje i ova kampanja osmišljena je i realizovat će se u saradnji sa marketinškom agencijom Studio Marketing Legend, a njenu okosnicu činit će serijal TV reklama, dok će sama kampanja trajati tokom cijele 2017. godine. Domaće kompanije i ovaj put će imati priliku da, kroz duhovite dijaloge Emira (Emir Hadžihafizbegović), Gertrude (Lana Delić) i Emirovog sestrića, studenta Žutog (Emir Fejzić), predstave svoje proizvode.

"Volio bih da sa hipoteze pređemo na pragmu, da to ne bude više neka virtualna priča", rekao je ovom prilikom Emir Hadžihafizbegović, zaštitno lice domaćih proizvoda i pozvao domaće proizvođače da se pridruže u ovom zajedničkom nastupu.

Na današnjoj prezentaciji nije izostala ni pažnja domaćih institucija, kroz prisustvo Amira Zukića, ministra razvoja poduzetništva i obrta FBiH i ZlatanaVujanović, ministra trgovine FBiH.

"Podrška institucija je od izuzetnog značaja, ali je potrošački patriotizam i dalje bilo našeg tržišta koje diktira mjesto domaćih proizvoda na njemu i pomaže razvoju naših ekonomskih potencijala", rekao je ministar Vujanović.