|

Predsjednik EBRD-a Suma Chakrabarti: Ovo je važan događaj za BiH i region

Predsjednik EBRD-a Suma Chakrabarti: Ovo je važan događaj za BiH i region
36
S
SRNA
7.5.2019. u 20:50
19
komentara
36

dijeljenja
1/5 Foto: M.O./Klix.ba
2/5 Foto: M.O./Klix.ba
3/5 Foto: M.O./Klix.ba
4/5 Foto: M.O./Klix.ba
5/5 Foto: M.O./Klix.ba
Predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Chakrabarti iskazao je spremnost da se poveća obim investiranja u BiH u odnosu na ranije godine, što je rezultat četvorogodišnjeg zajedničkog rada EBRD-a i Vijeća ministara BiH.
Chakrabarti je na sastanku sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, ministrom finansija i trezora Vjekoslavom Bevandom i ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem naglasio posebno podršku razvoju privatnog sektora, regionalne i evropske integracije i unapređivanja energetske efikasnosti.

On je istakao da je godišnji sastanak odbora guvernera EBRD-a izuzetno važan događaj za BiH i za region u cjelini i zahvalio Vijeću ministara BiH na organizaciji.

Iz Vijeća ministara BiH je saopšteno da je Zvizdić na sastanku sa delegacijom EBRD u Sarajevu naveo da su ukupna ulaganja EBRD-a u BiH, do sada, 2,3 milijarde eura kroz 160 projekata.

Zvizdić je zahvalio Chakrabartiju na angažmanu EBRD-a u BiH i rekao da je rezultat te saradnje veliki broj realizovanih, izuzetno važnih infrastrukturnih i drugih projekata značajnih za ekonomsku obnovu i razvoj BiH.

Godišnji sastanak odbora guvernera EBRD-a u Sarajevu jedan je od najvažnijih događaja u BiH, na kojem je prijavljeno više od 3.000 učesnika, te veliki broj biznismena i investitora iz cijelog svijeta, dodaje se u saopštenju.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...