Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mersiha licmjerno je se iz Sarajeva obracati S.Mostu.Posalji dopis Vladi kantona Sarajevo tu je najveci broj trgovaca.Slazem se da je treba ukinuti al hajmo krenuti od glavnog grada za primjer.
Bolje bih bilo umjesto neradne nedjelje napraviti nedjelju kojom bih radnicima satnica bila 1.5 puta veca od regularne-malo se pribliziti zapadnim standardima postovanja ljudskih prava a ne samo radi hajvanu. Uvjek ima onih kojima treba novca i tako bih oni vrijedni koji hoce da rade ne samo dobili sansu da rade vise vec i povisicu. Placat nedjelju 1,5 puta je nesto veoma civilno i ljepo od poslodavaca a veliko zadovoljstvo radnika.
krajnje je neljudski vratit radne nedjelje.Famija sa djecom ne moze ni na obliznje kupaliste otici bez te zajednicki slobodne nedjelje.
Kako će otić ako je ne radno, treba nać neki način, npr ja imam slobodan vikend, želim otići sa djecom na ručak možda šoping, sad na koji način riješit možda tipa varijante da ako radiš vikend slobodan si sedmicu ili platiti 209%dbevnicu, uglavnom zabrana nije rješenje vjerujte
Tako je uvijek i bilo Samo sto mi nažalost svi leto u Hr umjesto da negdje drugo odemo
Sanski most je prazan grad 9 mjeseci u godini, ljeto je prilika da se prihoduje od silne dijaspore.
Ideju o neradnoj nedjelji i to u sklopu "kršćanskih vrijednosti" gura HDZ i to vidite po općinama gdje se prvo gurala. To je stranka koja lobira za industriju kladionica i kockarnica. Nikakve logike nema da u sredinama gdje bar mladih zaista radovno ide na džumu petkom, umjesto petka ti uvodiš neradnu nedjelju po uzoru na Bavarsku ili Vatikan. Još je luđe kad zbog džume te radnike zlostavljaš, ponižavaš ili huškaš, a onda pričaš o ljudskim ili pravima radnika.
I da smo odmah jasni, sve šta treba je regulisanje da ae vikend i praznik dodatno plati, a da inspekcije uredno prate platne spiskove da radnike ne varaju na "dobrovoljnim" prekovremenim ili gdje im ne plaćaju dpdatno rad vikendom i praznikom. Vidjet ćete da će mnogi radnici jedva dočekati, a da će poslodavci sami zatvarati objekte osim ako im baš treba, zbog naravi posla ili nečeg drugog. Sve ostalo je obično političko zajebavanje pod izgovorom radnika i posla.
neradna nedelja je katastrofa ..... nek budu slobodni u ponedjeljak
Nažalost mentalitet ide ka "trbuhom za kruhom", a rijetko ko ide "razumom za dostojanstvo". Neka vas ovakva uređenja zakona ne čude ljudi..