Respektabilni eksperti
64

Poznat program i otvoren poziv za rane kotizacije za Sarajevski energetski forum

Klix.ba
Sarajevski energetski forum (SEF) izaziva sve veću pažnju u Bosni i Hercegovini i regiji.

Program foruma obećava respektabilne eksperte koji će ponuditi odgovore na krupna energetska pitanja koja će umnogome odrediti budućnost naše kompletne privrede i životnog standarda ljudi.

Upravo na ovim praktičnim pitanjima će se vidjeti koliko smo spremni za Evropsku uniju i priključenje u mrežu najrazvijenijih zapadnih ekonomija. Trenutna pozicija BiH i zemalja u regionu u procesu dekarbonizacije, korištenje mreže za prenos energije iz obnovljivih izvora i izazovi prekograničnih kapaciteta zajedničkog nastupa i primjeri dobre prakse samo su neki od panela za koje postoji velika zainteresiranost.

Organizatori su otvorili poziv za rane kotizacije za učesnike i izlagače na SEF-u, a svoju povoljnu priliku možete iskoristiti na linku ovdje. Ova takozvana Early bird ponuda se mora zgrabiti..

Pored navedenih tema, na Sarajevskom energetskom forumu biće govora o razvoju nacionalnih i regionalne berze trgovanja energijom, šta su izazovi i kakva je uloga tzv. ‘virtuelnih elektrana’ u osiguravanju dugoročnih ugovora o otkupu, kao i tranziciji na zeleni hidrogen, korištenju biomase - šta mora uraditi država, a koje pripreme mora učiniti privreda... Biće održano predavanje o ulozi prosumera građanske energije i energetskih zajednica u bržoj energetskoj tranziciji – prednosti, slabosti i naučene lekcije iz regiona, kao i prezentacija o sistemima mjerenja i učinkovitosti rada i očekivanih prihoda solarnih elektrana i kako gubitke učiniti minimalnim.

O profesionalnom pristupu i velikom interesovanju javnosti i struke, govori i činjenica da je generalni medijski partner najčitaniji portal u Bosni i Hercegovini www.klix.ba koji će izvještavati o aktivnostima sa foruma.

Podsjećamo da će se Sarajevski energetski forum održati od 20. do 23. juna 2023. godine u hotelu Hills na Ilidži, a u organizaciji Fondacije Solarna akademija i partnera i uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Tokom trodnevne konferencije, učesnici će imati priliku učestvovati na 10 panela, te 5 prezentacija i predavanja na tražene i aktuelne teme, a sve detalje možete pronaći na www.sef.ba.

Sastavni dio SEF 2023 biće i sajam izlagača, gdje će se učesnici, ali i javnost moći upoznati sa najnovijim dostignućima u oblasti pružanja usluga razvoja projekata iz OIE, konsaltinga, pravnih zastupanja, ugradnje, montiranja, održavanja, čišćenja, te opreme i savremenih rješenja elektrana za kućanstva, privredu i trgovinu, kao i rješenja za klime, grijanje i hlađenje, te zaštitu okoliša I energetsku efikasnost.

Na Sarajevskom energetskom forumu se očekuje više stotina učesnika, te je stoga izuzetno dobra prilika da se iskoristi rana, Early bird kotizacija kojom se povoljno može doći na ovaj prestižni samit energetičara, kojim i glavni grad Bosne i Hercegovine dobija sadržaj važan za biznis zajednicu i imidž moderne metropole. Imajući na umu značaj ove teme i glavnog grada BiH, Sarajevski energetski forum biće mjesto gdje će se okupiti veliki broj najrelevantnijih nosioca energetskih procesa i projekata iz BiH i regiona.

Iskoristite šansu i na jednom mjestu saznajte koji su trendovi razvoja najvažnije teme danas- energije. Osigurajte svoje mjesto na SEF 2023, juni, 20-23. hotel Hills, Sarajevo.