{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povećan promet na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

F
1.7.2014. u 16:26
20
20
Povećan promet na Međunarodnom aerodromu Sarajevo
20
Povećan promet na Međunarodnom aerodromu Sarajevo
Međunarodni aerodrom Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Međunarodni aerodrom Sarajevo i u junu bilježi povećanje obima prometa i broja putnika.
U šestom mjesecu je opsluženo 74.976 putnika, što je za tri posto više u odnosu na isti period prethodne godine, a obavljeno je 585 aviooperacija, što je za 11 posto više u odnosu na juni 2013. godine.

U prvih šest mjeseci 2014. godine na Međunarodnom aerodromu Sarajevo opsluženo je 320.438 putnika što je za pet posto više u odnosu na isti period prošle godine, a povećanje je ostvareno i kada je u pitanju broj aviooperacija, kojih je realizirano 2.879, odnosno 11 posto više u odnosu na isti period 2013. godine.

Kada je riječ o cargu, u junu je procesuirano 17 posto više komercijalnog, odnosno civilnog carga (uključujući i onaj humanitarni), u odnosu na 2013. godinu, dok je u prvom polugodištu tekuće godine ostvareno povećanje za 16 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Povećanje prometa na Aerodromu Sarajevo, rezultat je uvođenja novih linija, kao i povećan broj čarter letova u okviru ljetnog reda letenja, saopćila je Pres-služba Aerodroma Sarajevo.

Rast prometa očekuje se i u narednom periodu, te se predviđa da će do kraja godine na Sarajevskom aerodromu biti registrirano blizu 700.000 putnika, čime bi ovaj aerodrom premašio prošlogodišnji rekord od 650.000 putnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: